Sport
2021-08-27

Újabb kört vehetünk sikerrel a Magyar Kupában

Lakatos Benjámin szerint a Debreceni Egyetem alakulatától nagyobb pontosságra lenne szükség az ellenfél kapuja előtt.

A DEAC futballistái szombaton 16.30-tól a Tarpa otthonában játszanak Magyar Kupa-mérkőzést. Sándor Tamás legénysége az első fordulóban a Tiszafüredet búcsúztatta a 3-1-es sikerének köszönhetően, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek a Nagydobost verték 5-2-re. A tarpaiak egyébként a megye I-ben beragadtak a rajtgépbe, ugyanis az első két fordulóban nem tudtak pontot szerezni.

“Idegeben lépünk pályára, ebből kifolyólag nem lesz könnyű dolgunk. Ettől függetlenül győzni szeretnénk, bár ez a mentalitás jellemző ránk minden összecsapás előtt. Az osztálykülönbség miatt is mondhatom, hogy kötelező feladatnak tekintem a továbbjutás kiharcolását, bár nem becsüljük le az ellenfelünket. Egyre egységesebb a csapatunk, ami növeli az optimizmusomat” – nyilatkozta Lakatos Benjámin.

Gárdánk erejéből 0-0-s döntetlenre futotta a múlt héten a Putnok pályáján. A remi után maradhatott bennünk hiányérzet, ugyanis kétszer például a kapufát találtuk el.

“Több ígéretes lehetőséget dolgoztunk ki, de a helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, ezen már a hétvégén javítanunk kell. A putnokiak mindenképpen dicséretet érdemelnek, mivel állták a sarat, ennek köszönhetően a nézők élvezetes meccset láthattak. A pontvesztés ellenére arra építhetünk, hogy négy bajnokit hoztunk le kapott gól nélkül, amit nagy tettnek tartok” – mutatott rá a 20 esztendős futballista.

Lakatos számára a legutóbbi bajnoki abból a szempontból feltétlenül emlékezetes marad, hogy először húzhatta magára a DEAC szerelését tétmérkőzésen.

“Hálás vagyok Sándor Tamás vezetőedzőnek, hogy bízott bennem, remekül éreztem magam a pályán. Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdtem el a labdás edzéseket, szerintem jó úton járok, hogy visszanyerjem a formámat. Putnokon negyvenöt percet töltöttem a pályán, igyekeztem ennyi idő alatt kivenni a részem a párharcokból és a támadásépítésekből” – zárta mondandóját Lakatos Benjámin.

MOL Magyar Kupa 2. forduló
Tarpa SC-DEAC
2021. 08. 28. (szombat) 16.30, Tarpa Sportcentrum

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, így ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, jöhet a hosszabbítás. Amennyiben a túlóra során sem bírnak egymással a gárdák, következhet a tizenegyespárbaj.

A magyar Dirty Slippers a londoni Abbey Road stúdióban dolgozott

Kiderül, mire megyünk egy majdnem BL- csapat otthonában

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek