Sport
2021-08-27

Megkezdjük a harcot az NB I-ért

Krascsenics Csilla bizakodva várja a Debreceni Egyetem csapatának szezonrajtját.

A hétvégén női futballistáinknak is “becsengetnek”. Az NB II Keleti csoportjában érdekelt DEAC-DVSC vasárnap 14 órától a Gyulai Amazonok együttesét látja vendégül Pallagon. A szurkolók a találkozót ingyen megtekinthetik, de a belépéshez védettségi igazolványra van szükség.

A gyulaiakról viszonylag friss emlékeink vannak, hiszen augusztus 14-én kupameccset játszottunk velük. A találkozót hazai környezetben 2-0-ra elveszítettük, de Krascsenics Csilla szerint nem érdemes a végeredményből komoly következtetéseket levonni.

“Két héttel ezelőtt nem tudtunk teljes csapattal kiállni, hiszen több kulcsemberünk hiányzott. Ettől függetlenül jobb helyzetkihasználással más végeredmény születhetett volna, sajnos több óriási ziccert is elrontottunk. Vasárnap szeretnénk visszavágni az ellenfelünknek, valamint bizonyítani akarjuk, hogy helyünk van a másodosztályban. Úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk, a lányok különösen ezen a héten remekül dolgoztak. Körvonalazódik már a fejemben a kezdőcsapat, egy-két poszton akad még kérdőjel” – nyilatkozta a fiatal vezetőedző.

A nyáron hat új futballistát szerződtettünk: Gajzágó Flóra Szolnokról, Kajári Gabriella a Puskás Akadémiától, Kurai Nikolett Gyuláról, Mucsi Bianka Békéscsabáról, Oláh Orsolya Kisvárdáról, Kakócz Adelina pedig a Nyírség gárdájától érkezett. Krascsenics Csilla elégedett az erősítésekkel, szerinte minőségi labdarúgók csatlakoztak a keretünkhöz, akiknek a beilleszkedés sem okozott problémát.

A Keleti csoportban tizenöt egylet áll rajthoz, az első két helyezett a következő idényben már az NB I-ben szerepelhet, míg a harmadik a Nyugati csoport bronzérmesével játszhat osztályozót a legmagasabb osztályért.

“Nagyon erős mezőnybe kerültünk, szerintem legalább öt csapat reális eséllyel pályázik a feljutásra. Nekünk is az osztályváltás a célunk, és ezt nem tartom elérhetetlennek. Elég hosszú lesz a szezon, amely során minden botlás sokba kerülhet” – zárta mondandóját Krascsenics Csilla.

A DVSC-DEAC kerete:

Kapusok: Szabó Nikolett, Oláh Orsolya.
Védők: Kengye Vivien, Rák Vivien, Kiss Boróka, Papp Anna Boglárka, Komlós Lilla, Kajári Gabriella.
Középpályások: Kovács Krisztina, Kota Szabina, Kurai Nikolett, Gajzágó Flóra, Pintér Petra, Hardon Rita, Nagy Mirella.
Támadók: Mucsi Bianka, Jakus Lili, Kakócz Adelina, Véd Odett.

A nyári játékosmozgás:

Érkezők: Gajzágó Flóra (Szolnok), Kajári Gabriella (Puskás Akadémia), Kurai Nikolett (Gyula), Mucsi Bianka (Békéscsaba), Kakócz Adelina (Nyírség), Oláh Orsolya (Kisvárda).

Távozó: Urbán Viktória (Szombathely).

Női NB II Keleti csoport
DVSC-DEAC-Gyulai Amazonok
2021. 08. 29. (vasárnap) 14:00, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont (Pallag)

 

Hazai pályán játszhatunk az első fordulóban

Újabb vonatbaleset történt Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek