Sport
2021-08-21

Oda a veretlenség

Kétszer is vezetést tudott szerezni a Zalaegerszeg a Debrecenben. A végén Ugrai lábában volt az egyenlítés.

A Bárányt és Bódit is nélkülöző DVSC az első bő húsz percben átadta a kezdeményezést. A  22. percig kellett várni egy komoly akcióra, Szécsi jobb oldalról érkező beadásáról hajszálnyival maradt le középen Tischler. A 29. percben aztán megérdemelten szerzett vezetést a vendég együttes: Koszta a 16-osnál nem tudta kicselezni Korhutot, akinek a szerelése után viszont éppen Skribekhez pattant a labda, az utánpótlás-válogatott játékos pedig 18 méterről a bal sarokba lőtt – Kosicky csak hozzáérni tudott, 0-1.

Alig egy perccel később nagyon közel került a második gólhoz a ZTE, miután Lesjak egy csellel becsapta Ferenczit, majd hét méterről kapura lőtt, Kosicky nagyot védett, a kipattanóra azonban érkezett Serafimov, de két lépésről, szinte kihagyhatatlan helyzetben fölé fejelt.

A második félidőben Pintér, Sós és Soltész is beált és valamelyest aktívabbá is vált a Debreceni VSC támadásban, nem sokkal a folytatást követően Szécsi kísérletét védte Demjén, majd Ferenczi bal oldali beadásánál mentett nagyot Kálnoki Kis Pintér elől. A 62. percben Bedi lőtt nem sokkal a bal felső sarok fölé 21 méterről, majd négy perccel később összejött az egyenlítés a hazaiaknak.

A 66. percben Dzsudzsák szögletét Szécsi csúsztatta meg a röviden, a hosszún pedig érkezett üresen Korhut és közelről a léc alá fejelt, 1-1.

A 75.percben Pintér 12 méterről, kissé jobb oldalról vette célba a kaput, megpattanó lövése a lécen csattant, majd a szintén csereként pályára lépő Ugrai 20 méterről nagy erővel vette célba a kaput, de Demjén szögletre mentett. A hajrában aztán a második félidőben kevés veszélyes támadást összehozó ZTE szerzett vezetést másodjára is: Gergényi a bal oldalról, a 16-oson belülről lőtte be középre a labdát, ahol érkezett Grezda és három méterről a léc alá bombázott, 1-2.

A hosszabbításban mindent elkövetett a DVSC az egyenlítés érdekében, Ugrainak kis híján össze is jött ez, de egy szöglet utáni lecsorgót két méterről mellépöckölt, így elszenvedte első vereségét a Loki a mostani idényben.

NB I, 4. FORDULÓ

Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE FC 1-2 (Korhut 66., ill. Skribek 29., Grezda 86.)

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Korhut, Baráth, Ferenczi – Bévárdi (Pintér, 46.), Varga J., Dzsudzsák, Babunski (Soltész, 46.) – Tischler (Sós, 46.), Szécsi (Ugrai, 82.).

ZTE FC: Demjén – Lesjak (Huszti, 75.), Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Sankovic, Koszta (Spoljaric, 78.), Bedi – Milovanovikj (Grezda, 70.), Babati (Halilovic, 70.), Skribek (Meshack, 78.)

 

Egész hétvégén folytatódik az ünneplés

Dolák-Saly Róbert

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek