Sport
2021-08-19

Bényei Balázs: nem adom fel a harcot

A DEAC labdarúgója a sikeres operációt követően már otthon koncentrálhat a felépülésre.

Többször beszámoltunk arról, hogy a Debreceni Egyetem futballcsapatának hétvégi 7-0-s győzelme a Hidasnémeti ellen vezéráldozattal járt. Bényei Balázs a második félidő elején Tóth Krisztián teljesen felesleges becsúszása után maradt a földön. A rutinos játékost hordágyon vitték le a pályáról, és már ekkor sejthető volt, hogy nagy a baj. Sajnos az orvosi vizsgálatok alátámasztották a félelmünket.

“Korábban úgy tűnt, hogy a bokaszalagszakadásom mellett a szárkapocscsontom és a bokám is eltört, de később kiderült, hogy a bokámban a csont szerencsére ép maradt. Tegnap délben elhagyhattam a kórházat, azóta családi környezetben gyógyulhatok. A körülményekhez képest jól érzem magam, bár gyakran bevillan a hétvégi jelenet. Jelenleg a fizikai fájdalmam a nagyobb, de a rehabilitáció során valószínűleg lelki nehézségek is előjönnek. A következő négy hétben fekvőgipszet kell viselnem, ami elég nehéz időszak lesz, hiszen nem igazán tudok egy helyben maradni. A kislányom is örülne, ha mozoghatnék, de nagyon megértően kezeli a helyzetet. A gyógytornász mutatott nekem különböző gyakorlatokat, amiket minden nap el fogok végezni, ugyanis nem akarok erőnlétileg teljesen leépülni” – hangsúlyozta a 31 esztendős futballista.

Balázs az utóbbi napok rengeteg bátorítást kapott, sőt, Tóth Krisztián is felvette vele a kapcsolatot.

“Írt egy üzenetet, amelyben próbálta megmagyarázni a tettét. Szerintem ilyen megmozdulásnak nincs helye a futballban, de ezzel már nem is kívánok foglalkozni. Egyébként a becsúszás után nem gondoltam, hogy ekkora a baj. Hallottam ugyan a reccsenést, ám óriási fájdalmat akkor nem éreztem, bár ez megváltozott a gipszelésnél vagy a műtét után. Olyan emberek is támogatnak és biztatnak, akikkel több éve nem beszéltem, minden üzenetből erőt tudok meríteni. A szeretteim mellett ki kell emelnem a DEAC-ot, a kép (ezt adta át Spitzmüller István, Sándor Tamás és Pöszmet Tibor kedden a kórházban  – a szerk), amit a klubtól kaptam örök emlék marad, jelenleg is kiemelt helyen van” – szögezte le Bényei.

Még nehéz megjósolni, hogy a tapasztalt játékos mikor térhet vissza, de abban biztosak lehetünk, hogy több hónapra lesz szükség a teljes felépüléshez.

“Nem véletlenül kötöttem a nyáron hároméves szerződést a csapattal. Vannak terveim, így azt megígérhetem, hogy nem fogom feladni a harcot. Alapból pozitív szemléletű és kiegyensúlyozott személy vagyok, és ez a mentalitás segíthet a rehabilitációkor. Eddigi pályafutásom alatt egy bokaszalagszakadás miatt kellett a legtöbb időt – három hónapot – futball nélkül töltenem, de ezúttal jóval hosszabb kihagyás vár rám” – zárta mondandóját Bényei Balázs.

Díjmentesen a hétvégi LOKI meccsre

Új igazgató az Asszisztált Reprodukciós Centrumban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek