Sport
2021-08-18

Roják Richárd ismét magára öltené a címeres mezt

A DEAC Gladiators futója Székesfehérváron vesz részt egy négynapos edzőtáborban.

Augusztus 19. és 22. között a „Királyok városában” készül majd a válogatott a szeptember 12-i Izrael elleni B-csoportos Európa-bajnoki mérkőzésre. Hetvenöten küzdenek majd azért, hogy a nemzeti csapatban először bekerüljenek az 53 fős szűkített játékosállományba, majd a 45-ös meccskeretbe.

Köztük van a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának futója, Roják Richárd is. A cívisvárosiak egyik legrutinosabb játékosa már évek óta alapembere a válogatottnak. Két esztendővel ezelőtt a belgák ellen térhetett vissza egy komolyabb térdsérülés után. Azóta rengeteget edzett és sokat erősödött. Roják Richárdnak ráadásul egy jó szezonja volt tavasszal, és most folyamatosan készült a nyár folyamán, hiszen szeretné A-csoportos tagsághoz segíteni a nemzeti csapatot.

Makranczi László: Két év után újfent részt vehetsz a válogatott edzőtáborában. Mennyire hiányzott számodra, hogy ismét az ország legjobbjai között lehess?
Roják Richárd: Nagyon! Elmaradt tavaly két meccs, így ezeket és a felkészülést is idén kell pótolnunk. A hétköznapok után 4 napra ’profik’ lehetünk, hiszen nem lesz más csak a foci. Minden évben várom a válogatott szezont, mivel ez az igazi lezárása az évnek, és az egyik legnehezebb és legjobb része is egyben, amikor ismét együtt készülhetünk a mérkőzésekre.

ML: Milyennek érzed a szezonodat? Ugye ismét két fronton játszhattál.
RR: Kicsit felemás volt a két idény. A Cowbells-zel nem tudtunk megérkezni a HFL-re, hiszen három hét alatt le is ment a szezon, míg a Gladiatorsnél egy kicsit elfogytunk a Divízió I. végére. Ám szerintem mindkét idény olyan volt, amire tud mindkét csapat építeni a következő évben. Bár javuló volt a teljesítményem a sok kihagyás után, a bajnokság vége felé jöttem inkább formába, amit remélem a válogatottban meg is tudok majd mutatni.

ML: Mennyit és hogyan készültél erre az edzőtáborra?
RR: A Gladiatorsnél a szezon után elkezdődtek a junior edzések, ahol mind edzőként, mind játékosként edzettem az alapozás során. Ezek mellett a felnőtt szezon alapozásához hasonlóan, de most egyénileg is készültem crossfitt és súlyemelő edzéseken állóképesség és erőnövelés céljából, ami azt hiszem megfelelően sikerült.

ML: Futóként mennyire nehéz lehet most idén a válogatott szűkített keretébe bekerülni?
RR: Minden évben nagy verseny van, hiszen remek magyar futóink vannak, a roster pozíció pedig annál kevesebb. Idén kicsit többen leszünk a táborban, mint az előző években, így most sokkal jobban kell teljesíteni, hogy bekerülhessen valaki a meccskeretbe.

ML: Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben az edzőtáborban?
RR: Minden alkalommal, legyen az mérkőzés, vagy edzés, vagy edzőtábor a maximumot szeretném nyújtani. Ez idén sem lesz máshogy! Célom mindenképpen az, hogy bekerüljek a végső keretbe és ott lehessek mindkét találkozón a címeres mezben.

109 az új fertőzött, elhunyt 3 beteg

Az Erdő Karneváljára hívja a családokat a 139 éves Zsuzsi Erdei Vasút

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek