Sport
2021-08-16

Keleti összefogás a juniorokért

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata két gárdával együttműködve vág neki az U19-es bajnokságnak.

A koronavírus-járvány a magyar amerikai fociban megtépázta a klubok utánpótlását. A pandémia miatt sokáig nem lehetett toborozni, illetve az iskolákba sem lehetett elmenni és bemutatni a sportágat. A fővárosi együtteseken kívül néhány vidéki egyesület tud mindössze egy csapatot kiállítani a korosztályos bajnokságokban.

A DEAC Gladiatorsnél ugyan jól indult a toborzás, de továbbra sem tudott U19-es alakulatot kiállítani őszre. Így két másik klubbal összefogva ez az akadály már elhárult. Az Eger Heroes-zal és a Csongrád-Csanád megyei CFS Guaridians-zel együttműködve ugyanis egy közös csapat indul majd el a juniorok harcában ősszel.

„Hosszabb szünet után térhetünk vissza a junior bajnoksághoz, ami különösen fontos számunkra” – emelte ki Molnár Gábor, a DEAC Gladiators offensive koordinátora. – „Annál is inkább, mivel az utolsó két szereplésünk ezüstéremmel zárult. Sajnos jelen helyzetünkben nem tudtuk megoldani az önálló csapat kiállítását, ugyanakkor egy nagyon erős U19-es ’kemény maggal’ rendelkezünk, amelynek minden áron szerettünk volna játéklehetőséget biztosítani a korosztályos bajnokságban. Nagyon örülök, hogy az Egerrel és a Szegeddel megtaláltuk a közös célokat, és ezzel el tudjuk indítani közösen U19-es csapatunkat. Azt gondolom, hogy ebből a közreműködésből mindenki csak profitálhat.”

Mivel három külön csapatból áll majd össze a junior gárda, így majd új fantázianéven indul az alakulat a korosztályos megmérettetésen. A tervek szerint a három gárda augusztus végéig külön edzésekkel készül, majd közös megegyezés alapján Debrecenben vagy annak környékén lesz két egésznapos edzőtábor, amelyeken a csapat és a játék összehangolása lesz a középpontban.

Megemlékezés augusztus 20-án

Idén először lesz debreceni tulajdonú elektromos virágkocsi a karneválon

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek