Sport
2021-08-12

Fölényes győzelmet arattunk

A Debreceni Egyetem alakulata gólparádét rendezett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei vetélytárs ellen.

Hétközi fordulóval folytatódott a küzdelem az NB III-ban: a DEAC futballistái az újonc Törökszentmiklós otthonában vizitáltak. Aktívabban indítottuk az összecsapást, Székely Dávid már a hatodik percben ziccerbe került, ám ekkor még nem a legjobb megoldást választotta. Tíz minutummal később ifjabb Sándor Tamás kb. 16 méterről leadott lövését védte a hazaiak kapuvédője. Az ivószünetet követően egy szögletnél Orosz Marcell tévedett néhány centit, ugyanis a lökete a lécen csattant. A 35. percben megérkezett a pályára Oliver Tochukwu, így már három támadóval rohamoztunk. A módosítás nem sokkal később meghozta a gyümölcsét, mivel Székely ezúttal értékesítette a lehetőségét, a gólpassz Bényei Balázs nevéhez fűződik. A 39. minutumban Bereczki Dániel ugyan a kapufát találta el, de a kipattanót Bényei bepofozta.

A második játékrészben sem lassítottunk, és ennek meg is lett az eredménye. Újabb veszélyes sarokrúgást végeztünk el az 56. minutumban, ekkor Orosz jutatta a játékszert a gólvonal mögé. Fél órával a rendes játékidő vége előtt a csereként beszálló Csányi Ádám is megvillant, bár ennél a találatnál ki kell emelni Tochukwut, aki előbb kicselezte a törökszentmiklósi védőt, majd szépen adott középre.

A folytatásban már nem változott az eredmény, együttesünk két fordulót követően hibátlan mutatóval rendelkezik az NB III Keleti csoportjában. Spitzmüllerék vasárnap 17.30-tól a Hidasnémeti gárdáját látják vendégül.

NB III Keleti csoport 2. forduló
Törökszentmiklósi FC-Veteriner-DEAC 0-4 (0-2)
gólszerző: Székely (37.), Bényei (40.), Orosz (55.), Csányi (60.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Virág (Trencsényi 63.), Papp F., Orosz – Bényei, Bidzilya (Tochukwu 36.), Spitzmüller (Gaczella 87.), ifj. Sándor T., Al-Sheraji Rauf Mohamed (Csányi 46.) – Székely D. (Sidibe 63.), Bereczki. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Kulcsdalok

Izgalmas mérkőzésen jutott a negyeddöntőbe az U19-es magyar válogatott

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek