Sport
2021-08-01

Sándor Tamás: elszánt, fegyelmezett játékot várok

A tréner szerint nem szabad komoly következtetéseket levonni az edzőmeccsek eredményeiből.

Vasárnap nemcsak a nyár utolsó hónapja, hanem az NB III új szezonja is elstartol. A DEAC futballistái az első fordulóban a DVTK II-t látják vendégül, a bajnoki 17.30-kor kezdődik a DEAC Sportcampuson. Ahogy korábban már jeleztük, augusztusban az összes hazai meccsünket ingyen tekinthetik meg a szurkolóink. Fontos információ, hogy a belépéshez védettségi igazolványra van szükség. Az összecsapást egyébként a Debreceni Televízió élőben közvetíti, emellett a Youtube-on is lehet követni az eseményeket.

Sándor Tamás vezetőedző abban bízik, hogy együttesünk jól kapja el a rajtot.

– Akadtak változások a keretünkben az előző hetek során. Összecsiszolódott a társaság?

– Annak örülhetünk, hogy a csapat gerince nagyjából megmaradt. Az szintén könnyedséget jelentett, hogy az új játékosok zömét már korábban is ismertük. Elég csak Al-Sheraji Rauf Mohamedre gondolni, akinek a szerződtetése már télen felmerült, de Virág Ákost szintén megemlíthetném, ugyanis ő a Lokiban nevelkedett.

– Az öt hétig tartó alapozás során minden a tervek szerint alakult?

– A nagy hőséggel meg kellett küzdenünk, az edzéseket próbáltuk úgy időzíteni, hogy az időjárási körülmények kedvezőbbek legyenek. A fiúk hozzáállásával elégedett lehettem, persze előfordultak olyan időszakok, amikor kijött a nagyobb terhelés miatt a fáradtság. Természetesen akadtak hibáink a felkészülés alatt, ám ezeket igyekeztünk kijavítani. Úgy érzem, a futballisták megértették, hogy mit várunk el tőlük. Bizakodó vagyok a látottak alapján, nagyon várjuk már a hétvégi összecsapást, fontos lenne a jó rajt.

– Az edzőmeccsekből nem lehet nagy következtetéseket levonni, de a hibátlan mérlegünk mindenképpen bizakodásra adhat okot.

– Valóban nem szabad a felkészülési találkozókból kiindulni, hiszen ezeken a csapatok próbálják megtalálni a legideálisabb felállásukat. Mi főleg az előző szezonban már működő dolgokra szeretnénk építeni. Előfordultak olyan mérkőzések, amelyeken a komoly terhelés miatt kihagyott a koncentrációnk, ám a Békéscsaba elleni főpróbán nyújtott teljesítményünk bizakodásra adhat okot.

– Az első fordulóban a DVTK második csapatát fogadjuk. Milyen információi vannak az ellenfélről?

– Nemrég a Dabas-Gyónnal találkoztak a diósgyőriek, ezt a találkozót én is láttam. Az első félidőben 3-5-2-es hadrendben futballoztak, míg a szünet után átálltak 4-3-3-ra. A meccset ugyan elveszítették 3-0-ra, de azt ki kell emelni, hogy egységes csapat benyomását keltették, valamint sokat futottak. Elképzelhető, hogy lesznek visszajátszók az NB II-es együttesből, ám mi elsősorban a saját dolgainkra szeretnénk összpontosítani. Elszánt, fegyelmezett játékot várok el a fiúktól.

– Húsz gárda áll rajthoz az NB III Keleti csoportjában. Mit gondol a mezőnyről?

– Nehéz ez a kérdés, hiszen még nem lehet tisztán látni az erőviszonyokat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy szeptember közepéig mindegyik csapatnak lesz lehetősége erősíteni.

NB III Keleti csoport 1. forduló
DEAC-DVTK II
2021. 08. 01. (vasárnap) 17:30, DEAC Sportcampus

 

Kodály Aperitif címmel új művészeti és gasztronómiai fesztivál debütál augusztus közepén Pécsen

Fazekas Tamás

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek