Sport
2021-07-25

AS Roma–Debrecen 5:2

Nem ijedt meg a DVSC, de a védelmi hibákat könyörtelenül kihasználták az olaszok

A labdarúgó NB I-be frissen feljutó Debreceni VSC életében történelmi pillanat következett be vasárnap , hiszen ezidáig  még sohasem játszott a Serie A-ban szereplő AS Romával, amelynek a kispadján  a portugál José Mourinho ült.

„Hegedüs Gábornak és olasz kapcsolatainak köszönhetjük ezt a nagyszerű mérkőzést

– mondta a Debreceni VSC sportigazgatója. –  Hosszas tárgyalások előzték meg a megállapodást, s természetesen José Mourinho, a Roma vezetőedzője mondta ki a végső szót. 

 

Bátran kezdett a magyar csapat, és hamar meg is szerezte a vezetést az egy szem csatár, Bárány Donát szép fejes góljával.

A mezőnyben egyenrangú fél volt a Loki, csak éppen a védelemben elképesztő nagy hibákat vétettek a játékosok, és egyszer a kapus is megingott. A szünet után nem sokkal már 3–1-re vezetett a Roma, majd Bévárdi Zsombor lövése Ugrai Roland elé pattant az olaszok cserekapusáról, Daniel Fuzatóról, a támadó nem is hagyta ki a kihagyhatatlant – csakhogy Edin Dzeko szinte azonnal góllal válaszolt.

José Mourinho több saját nevelésű fiatalt is bevetett a kezdőcsapatában, akik remek fizikai felépítésükkel és gyors gondolkodásukkal sok labdát szereztek a Loki 16-osa előtt, majd a szünetben olyan játékosokat vetett be a portugál mester, mint Edin Dzeko, Henrih Mhitarjan, Rick Karsdorp, Gianluca Mancini, Stephan El Shaarawy, Amadou Diawara, Chris Smalling és a hosszú sérüléséből felépülő, most mesteri góllal nyitó Nicolo Zaniolo...

Maradt még a hajrára egy újabb nagy magyar hiba és egy higgadt megoldás Edin Dzekótól, egy kihagyott ziccer és egy kihagyott helyzet Tischler Patriktól, egy jó lövés Korhut Mihálytól – a ráadásban majdnem újabb hazai gólt hozott Marko Nikolics hibája, de ezt megúszta a Loki.

A Budapest Honvéd ellen sokkal könnyebb dolga lesz a Debrecennek, de ilyen védelmi hibák bizony még a magyar bajnokságban sem férnek bele!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AS Roma (olasz)–Debreceni VSC 5–2 (2–1) 
 

Frosinone, Stadio Benito Stirpe.
 

AS Roma: Rui Patrício – B. Reynolds, Ibánez, Kumbulla, Tripi – Carles Pérez, Bove, Darboe, Zalewski – Lo. Pellegrini – Mayoral. Vezetőedző: José Mourinho
A második félidőben: Fuzato – Karsdorp, G. Mancini, Smalling, Tripi (Ciervo, 81.) – Villar, Amadou Diawara – Zaniolo, Mhitarjan, El Shaarawy – Dzeko.
 

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Deslandes (Charleston, 68.), Ferenczi – Varga J. (Bényei, 78.), Dzsudzsák – Bódi (Pintér Á., 58.), Baráth P. (M. Nikolics, 78.), Sós (Ugrai, a szünetben) – Szécsi M. (Kusnyír, 29.), Bárány (Tichler, 58.). Vezetőedző: Huszti Szabolcs
 

Gólszerző: Mayoral (26.), Lo. Pellegrini (31.), Zaniolo (52.), Dzeko (65., 80.), ill. Bárány (4.), Ugrai (53.)

Véget ért a Campus Fesztivál

Mick Jagger

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek