Sport
2021-07-21

Tehetségközpont lett a DEAC labdarúgó-szakosztálya

Hatalmas elismerés, hogy Hajdú-Bihar megyében egyesületünk látja majd el a tehetségközpont feladatkört a DVSC Labdarúgó Akadémia és a megyei labdarúgó-szervezetek munkáját segítve.

“Kedves DEAC-os focisták, Kedves Szülők!

Bizonyára többen értesültetek róla, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a 2021/22-es szezontól átalakítja a labdarúgó utánpótlás képzést. A reform hatására egy négy szintből álló rendszert hoztak létre, ahol rangsorolják és meghatározott feladatokkal látják el az összes labdarúgóklubot.

Az új rendszer azt kívánja biztosítani, hogy a játékosok a fejlődésük során mindig a megfelelő szintre kerüljenek, minden időszakban megkapják a megfelelő fejlesztést. Ebben az új rendszerben a különböző szintű kluboknak együtt kell működniük. Ezáltal egy „piramis” rendszer alakul ki, ahol egymás munkáját kell segíteni a csapatoknak, sportszervezeteknek.

A legmagasabb szintet az Akadémiák („A szintű klub”, az országban 10 db, a régiónkban a DVSC Labdarúgó Akadémia) jelentik, alattuk helyezkednek el a Tehetségközpontok („B szintű klub”, 27 db az országban, területi elvek alapján kijelölve). A következő szinten a Körzetközpontok vannak („C szintű klub”, Hajdú-Bihar megyében 5 db), majd a Grassroots Klubok („D szintű klub”).

Egy hosszas előkészítő és adminisztrációs munkát követően, az akadémiai rendszert átvilágító „Double Pass” rendszer felmérésén esett át a DEAC is. Hatalmas elismerésként sportszervezetünk a Tehetségközpont (B Szint) minősítést kapta és Hajdú-Bihar megyében egyesületünk fogja ellátni ezt a feladatkört a DVSC Labdarúgó Akadémia (A szint) és a megyei labdarúgó-szervezetek (C és D szint) munkáját segítve.

Ezt a kinevezést egyesületünk az elmúlt évek munkájának nagyon komoly elismeréseként kezeli, és a megkezdett munkát szeretnénk ugyanolyan elhivatottsággal, de szélesebb, egyben felelősségteljesebb feladatkörben tovább folytatni és egyben megköszönni a sportolóinknak, szülőknek, az edzőknek, minden munkatársnak és az egyetem vezetőségének, hogy hozzásegítették a klubot ehhez az elismeréshez és előrelépéshez. Az új rendszer lehetőséget teremt arra, hogy a szakosztályunknál folyó szakmai munkát magasabb szintre emeljük, amivel biztosítani tudjuk a játékosok fejlődését és a DVSC Labdarúgó Akadémiára való játékosáramlást. Emellett kiemelt feladatunk, hogy a DEAC több mint száz éves hagyományait, a Debreceni Egyetem képviseletét és a DEAC család értékeit is megőrizzük, ami részeként minden játékosunknak (DEAC és DASE sportszervezeteinket tekintve) megadjuk a fejlődéséhez szükséges szakmai munkát és az egyéni képességeihez megfelelő versenyzési és felkészülési lehetőséget. Az új titulus változásokat is fog eredményezni, de minden játékosunknak meg fogjuk adni a versenyzési, felkészülési lehetőséget!

Az új rendszert a gyakorlatban úgy szeretnénk kialakítani, mintha az eddigi szakosztályi működésünk mellett a jelenlegi szintet is megtartva egy magasabb szintű képzést is bevezetnénk. Egyik legfontosabb szempontrendszerünk az új feladatkör betöltése során, hogy azokat az értékeket továbbra is tudjuk képviselni, amiket a DEAC hagyományok és a szakosztály jelen tagjai a játékosokkal és a szülőkkel közösen teremtettek meg. A szakmai stábot és a játékoskereteket is ez alapján tervezzük kialakítani, ezáltal lehetőséget adva azon ambiciózus szakembereinknek, játékosoknak, akik a jelen szint kialakításához hozzásegítették klubunkat, e mellett mindenképpen játék/edzés és versenyzési lehetőséget fogunk biztosítani szakosztályunk jelenlegi sportolói számára is lehetőség szerint legalább az eddig képviselt színvonalon.

A szakmai stáb kialakítását is a fenti elvek alapján végeztük, ez alapján a szakmai stábot az alábbiak alapján alakítottuk ki:

  • Operatív Igazgató: Pöszmet Tibor
  • Szakmai Igazgató: Benczik Zsolt
  • Grassroots Koordinátor: Lente Lajos
  • Edzői stáb:
    • U7: Kovács Krisztián
    • U8: Molnár Bálint
    • U9: Kovács Miklós
    • U10: Mester Norbert
    • U11: Urbin Péter
    • U12: Balla Imre
    • U13: Szabó János
    • U14: Takács Tamás
    • U15: Kovács Krisztián
    • U16: Mester Norbert
    • U17: Urbin Péter
    • U19: Dobos Attila

Az első edzések az U7-U11 korosztályok számára 2021. augusztus 3-án, az U12-U19 korosztályoknak 2021. július 26-tól fognak kezdődni, a részletes programot minden edző közzé fogja tenni a csapatának.

Az első edzéseket követően egy szülői értekezleten a vezetőség képviseletében Benczik Zsolt szakmai- és Pöszmet Tibor operatív vezetők ismertetik a következő szezon céljait és megválaszolják a felmerülő kérdéseket.

Mindenkinek kellemes nyarat kívánunk:

a DEAC labdarúgó-szakosztály vezetősége”

Teljes jogú olimpiai sportág lett a kick-box!

Ferenc pápa szeptemberben érkezik Magyarországra

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek