Sport
2021-07-04

A feljutás sem zárható ki

Krascsenics Csilla A Debreceni Egyetem NB II-es alakulatának vezetőedzője elmondta, rutinos labdarúgók érkezhetnek a nyár során.

A DEAC életében régóta dédelgetett álom valósul meg azzal, hogy az új idényben női futballcsapatot indítunk az NB II-ben. Az együttest az a Krascsenics Csilla fogja irányítani, aki az U19-es egyletet a kiemelt bajnokságban a második helyre kormányozta idén.

“Többen kiöregednek ebből a korosztályból, ez is arra sarkalt bennünket, hogy létrehozzuk a felnőtt együttest. Nem akartam, hogy a lányok máshol szerepeljenek vagy befejezzék a pályafutásukat. Nagyon örülök, hogy én lehetek az együttes vezetőedzője, ami komoly feladatnak ígérkezik, de szeretem a kihívásokat. Szeretnék néhány rutinosabb játékossal erősíteni, már zajlanak a tárgyalások. Úgy kalkulálok, hogy négy-öt labdarúgóval bővülhet a keretünk” – szögezte le Krascsenics Csilla.

A lányok július 12-én kezdik meg a munkát, a tervek szerint legalább négy edzőmeccs vár rájuk.

“Az alapozás elején Fülöp Dia sokat segít majd, hiszen ő erőnléti edző is, így a tudásából sokat profitálhatunk. Kicsit nehéznek ígérkezik ez a felkészülés, mivel nekem a futsal miatt bőven lesz elfoglaltságom, emiatt elképzelhető, hogy házi feladatot adok a játékosoknak, de biztos vagyok benne, hogy becsületesen elvégzik a teendőket” – mutatott rá a tréner, aki elárulta, hogy augusztus elején csongrádi edzőtábor színesíti a programot.

Úgy hírlik, hogy a pontvadászat augusztus második felében kezdődhet, bár pontos dátumról még nem számolt be a szövetség. Abban biztosak lehetünk, hogy a DEAC nagy tervekkel vág neki a másodosztálynak.

“A dobogós helyezés lehet a minimális célunk, de a feljutást sem zárnám ki. Ha minden igaz, 2022-ben ki akarják bővíteni az NB I mezőnyét, emiatt a Keleti és a Nyugati csoportból is az első két helyezett felkerül, míg a harmadik pozícióban záró gárdák osztályozót játszhatnak az élvonalért. Mentálisan erős a csapatom, ez már az előző hónapokban többször is kiderült. Szeretnék egy olyan együttest látni, amely domináns támadójátékkal rukkol elő hétről hétre. Jó lenne, ha Debrecenben a női futballnak is komoly presztízse lenne, ezért is fogunk majd dolgozni” – zárta mondanóját Krascsenics Csilla.

 

Emelkedő forgalom mellett csökkent a héten a BUX

Szabó Győző

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek