Sport
2021-06-30

Szász Csaba: „Mindenki nagyon vagány itt!”

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának új falembere bár sokat hagyott ki, de jól érzi magát az új közegben.

Nemrég érkezett és két győztes meccsen léphetett pályára. Szász Csaba nagyon hamar megtalálta a helyét a védőfalban és hasznos tagjává vált a DEAC Gladiatorsnek. A Budapest Cowbells 2 elleni siker ráadásul kiemelt jelentőségű volt, hiszen azzal rájátszásba jutottak a gladiátorok.

A Budapest Wolvest és a Fehérvár Enthronerst is megjárt játékos bő egy évet ugyan kihagyott, de fizikuma egyáltán nem romlott.

„Számomra az egy életforma, hogy szinte minden nap a konditerembe járok. Amit húsz éve megcsináltam, azt ma is megteszem. Így nem éreztem volna, hogy ne lenne bennem erő. A Cowbells ellen pedig nagyon örülök annak, hogy újra a pályán lehettem, és az Eger ellen is megmutattam szerintem, van még bennem kraft. Nyilván még vannak hiányosságaim, de jön vissza a reflexem és egyre jobban olvasom a playeket. Nem volt rossz eddig, de tudok én ennél többet is mutatni” – mondta Szász Csaba.

A tapasztalt falember az edzéseken is igyekszik minél jobban beilleszkedni a csapatba. Ám ő a DEAC viszonylag fiatal keretéhez képest más korosztályt képvisel, és más mentalitással is lép pályára.

„Nyilván még meg kell ismerkednem a csapattal, de az már kiderült, hogy mindenki nagyon vagány itt” ­– jelentette ki a DEAC védőjátékosa. – „Persze azért még ismerkednem kell a srácokkal, de még ha nem is jegyzem meg mindenkinek a nevét, már arról megismerem, hogy mit tett le a pályán. Számomra az amerikai foci arról szól, hogy a tiszteletet a játéktéren kell elnyerni. Ott kell megküzdeni a presztízsért.”

 

A DEAC Gladiators számára már nincs sok idő az elődöntőig, hiszen július 3-án már utaznak Budapestre a cívisvárosiak.

„Boldog vagyok, mert megküzdhetünk a döntőbe jutásért. Bár még lelkileg nem kapcsolódtam ide, de ennek az eredménynek elképesztően örülök, és megteszek mindent, hogy segítsem a csapatot. Itt az ideje, hogy megmutassuk, mi egy összeforrott csapat vagyunk, és ki tudjuk harcolni a döntőbe jutást” – hangsúlyozta Szász Csaba.

A Budapest Cowbells 2 – DEAC Gladiators TD Store Divízió I-es elődöntő július 3-án, 15 órától lesz a fővárosi Tichy Lajos Sportcentrumban.

 

Dohányboltból akart pénzt és cigarettát szerezni a váncsodi férfi

A fertőzöttek száma 181,7 millió, a halálos áldozatoké 3,9 millió a világon

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek