Sport
2021-06-26

Elődöntős és már biztos érmes az Ecseki, Szudi duó

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó bejutott az elődöntőbe férfi párosban a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon, így már biztosan érmet szerez. Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben állhatott dobogóra a kontinensviadalon.

 A harmadik helyen kiemelt magyar kettősre az ötödikként rangsorolt Gárdos Róbert, Daniel Habesohn osztrák egység várt a szombat délelőtti negyeddöntőben, utóbbi duó 2012-ben és 2018-ban megnyerte ezt a számot.
  

  Szudiék azonban nem ijedtek meg, sőt, az első két szettben remekül játszva tartották a lépést a riválissal, s a játszmák végén, a fontos pontoknál ők összpontosítottak jobban, így karnyújtásnyira kerültek a dobogótól. A harmadik felvonásban végig a magyarok vezettek, s a rutinos ellenfél - a Budapesten született Gárdos 42, versenyzőtársa pedig 34 éves - nem tudott újítani, így a 25 esztendős Szudi és a nála egy évvel fiatalabb Ecseki háromszettes sikerrel lépett tovább a legjobb négy közé.
  

  A magyarok ellenfele - délután 16.35-től - az orosz Lev Kacman, Makszim Grebnyev kettős (18.) lesz az elődöntőben, utóbbi egység a nyolc között, nagy meglepetésre az első helyen kiemelt német Benedikt Duda, Dang Qiu párost búcsúztatta.
    Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben szerzett érmet Eb-n, akkor Pázsy Ferenc Póta Georginával vegyes párosban lett harmadik.
    Az Eb vasárnapig tart, a férfi egyes és páros, valamint női egyes és páros döntőkre a hét utolsó napján kerül sor.

    Eredmények (a viadal honlapja alapján):
    férfi páros, negyeddöntő:
    -------------------------
Ecseki Nándor, Szudi Ádám-Gárdos Róbert, Daniel Habesohn (osztrák) 3-0 (9, 9, 8)

    korábban:
    női páros, negyeddöntő:
Nina Mittelham, Sabine Winter (német)-Póta Georgina, Britt Eerland (magyar, holland) - játék nélkül

Magyarország a kontinens egyik legnagyobb szarvasgomba-exportőre

vészcsúzda

MTI

Szerző
Hasonló cikkek