Sport
2021-06-23

Valerio Bodon Vincent is a DEAC játékosa!

Tovább formálódik a DEAC férfi kosárlabdacsapatának jövő évi kerete, miután klubunk megegyezésre jutott a Paksról érkező, korosztályos válogatott Valerio Bodon Vincenttel. A 2001-es születésű játékos egy évre kötelezte el magát a Debreceni Egyetem gárdájához.

Kerpel-Fronius Gáspár után egy újabb rendkívüli tehetséggel bővült csapatunk magyar magja, ugyanis a mai napon hivatalossá vált, hogy Debrecenben folytatja pályafutását Valerio Bodon Vincent. A mindössze húszesztendős kosaras kivételes fizikai adottságokkal rendelkezik, 206 centiméterével a hátvéd és a bedobó posztokkal járó feladatokat is remekül képes ellátni. A 2020-21-es bajnoki idényt az Atomerőmű SE együttesénél töltötte, ahol átlagban kicsivel több, mint húsz percet tölthetett meccsenként a játéktéren, ezalatt pedig 5,4 pontot, 3,8 lepattanót, 1,2 gólpasszt és 1 blokkot jegyzett.

Korából kifolyólag természetesen még bőven érvényes rá az U23-as szabály, így nagyon fontos láncszeme lehet Milenko Topics alakulatának. Erre világított rá nyilatkozatában szakosztályvezetőnk, Becsky István is.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy megszületett az egyezség, hiszen véleményem szerint Valerio Bodon Vincent idővel a magyar kosárlabdázás meghatározó játékosává válhat. Kiváló képességeiről már a Pakson töltött ideje alatt megbizonyosodhattunk, így minden követ megmozgattunk, hogy a következő szezonban már a mi csapatunkat erősítse. Biztos vagyok benne, hogy be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket, Milenko Topics kezei alatt rengeteget fejlődhet, és hozzásegíthet bennünket céljaink eléréséhez – foglalta össze gondolatait a sportvezető.

 

Soha nem volt vezetői engedélye, mégis volán mögé ült

Egyedi reptéri járatok

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek