Sport
2021-06-21

A civil életre fókuszál a DEAC távozó kapusa

Tóth Renáta rengeteg emlékkel gazdagodott a Debreceni Egyetem csapatánál eltöltött három esztendő alatt.

A mondás szerint a győztes együttesen nem érdemes változtatni. Ez az elképzelés sajnos nem fog megvalósulni a női futsalosainknál (akik a 2020/2021-es szezonban a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyerték), hiszen André Antónia és Tóth Renáta is távozik. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Antónia a DVTK-ban futballozik majd, míg Reni a civil életére szeretne összpontosítani.

“Ebben az idényben nem kaptam sok játéklehetőséget, és ez is befolyásolta a döntésemet, amit egyébként nem volt könnyű meghozni. Már az ősszel ott motoszkált a fejemben, hogy a mostani lehet az utolsó szezonom a DEAC-ban. Örülök annak, hogy a bajnoki fináléban meg tudtam mutatni, mire vagyok képes. Csodálatos három évet töltöttem a csapatnál, így nem haraggal távozom. Korábban Hajdúböszörményben és Berettyóújfaluban is futsaloztam, de ki merem jelenteni, hogy Debrecenben éreztem magam a legjobban. Rengeteg baráttal gazdagodtam, a gárda gyakorlatilag a második családommá vált, és az sem mellékes, hogy sokat fejlődtem az utóbbi években itt. Hamarosan munkahelyet váltok, emiatt talán a sors is azt akarja, hogy most érjen véget a karrierem” – hangsúlyozta a 27 esztendős kapuvédő, aki fiatalabb korában több esztendőn keresztül kézilabdázott.

Tóth Renáta 2018-ban csatlakozott együttesünkhöz, így főszereplője volt annak a fejlődési folyamatnak, ami az idei duplázással csúcsosodott ki.

“Amikor elfogadtam a DEAC ajánlatát, akkor még a másodosztályban szerepelt. Nagyon emlékezetes marad számomra a Fradi elleni meccs, ami a feljutásról döntött. Természetesen az idén megszerzett két aranyérem is mindig büszkeséggel tölt majd el. Egyébként akkor is tiszta szívből tudtam örülni a győzelmeknek, amikor nem én védtem. A sikerek mellett az edzőtáborok vagy a csapatépítő programok során is rengeteg élménnyel gazdagodtam. Szeretném tartani a kapcsolatot a csajokkal, és ha tehetem, néhány hazai meccsen a helyszínen akarok szurkolni nekik” – zárta mondandóját a remek kapus.

Újra közlekednek a WizzAir járatai Magyarország és Spanyolország között

Kormos Anett

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek