Sport
2021-06-14

Rájátszásba futotta magát a Gladiators!

Az első félidőben nehéz ellenfélnek bizonyult a Budapest Cowbells 2, de ezt követően bedarálta a fővárosiakat a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata.

A playoffba jutást akarta vasárnap bebiztosítani a DEAC Gladiators, amely egy nagyon kellemetlennek ígérkező együttessel nézett szembe. A kolomposok már korábban kiharcolták elődöntőbeli tagságukat azzal, hogy megnyerték a nyugati csoportot. Egy debreceni siker viszont azt biztosította volna be, hogy e két együttes néz majd farkasszemet a legjobb négy között.

A mérkőzésen a kolomposok támadtak először, azonban hamar puntolniuk kellett. A Gladiators pedig nem teketóriázott, azonnal kihasználta első driveját. Az újonc Vas Ferenc egy 60 yardos elkapott touchdownnal szerezte meg a vezetést. Szabó Lajos pedig berúgta az extrát (7-0).

A vendégek gyorsan válaszoltak Pusztai Vendel TD-jével és Szekeres Márton egypontosával (7-7). Az adok-kapok viszont folytatódott Roman Boguslawskyi félpályás futásával ismét a hazaiaknál volt az előny (14-7). A Cowbells ismét próbált egalizálni, ám Kelemen Marcell passzát Panykó Patrik szedte le a levegőből.

A cívisvárosiak főként futójátékukra alapozva próbáltak ismét felvinni pontokat az eredményjelzőre. A Roman Boguslawsky-Roják Richárd tandem remekül is gyűjtögette a yardokat, a támadófal pedig utat nyitott és védte Demkó Balázst, amikor kellett. Végül Roják szezonbeli első futott TD-jét is megszerezte (21-7). A Cowbells 2 viszont megmutatta, hogy miért is lett nyugati első. Annak ellenére, hogy a gladiátorok jól védekeztek, Kelemen így is be tudott jutni közelről az endzoneba (21-14). Ezt követően pedig Boguslawskyi kezéből kiütötték a labdát a visszahordásnál, amit Fejes Imre szerzett meg. Jó mezőnypozícióból jöhetett a Cowbells, amely ki is használta ezt Tóth Ákos elkapásával.

Az extrát blokkolta a DEAC, így a szünetben mindössze egy egységnyi volt a különbség a két együttes között: 21-20.

A második félidőben kiélezett csatára lehetett számítani, ám ez elmaradt. A Boguslawskyi- Roják kettős mellé pedig Gréczy Balázs is társult, hiszen ő is szépen lopkodta előre a yardokat. A harmadik negyedben ismét kezdett távolodni a fővárosiaktól a debreceni együttes Boguslawskyi újabb futott touchdownjával. Majd az extránál Demkó féltérdre ereszkedve adott egy kétpontost érő passzt Gyarmati Patriknak (29-20). Nem sokkal később ismét a DEAC birtokába került a malacbőr Panykó újabb interceptionjével. Ezt a lehetőséget sem hagyta kihasználatlanul a Gladiators, igaz két 15 yardos büntetés is segítette az előrehaladást ezúttal. Az akciósorozat végén Roják szerzett újabb pontokat (36-20).

Kezdett eldőlni a mérkőzés, de ez az utolsó negyed elején vált biztossá, amikor már Roják harmadjára is beért az end zoneba (43-20). A nagyobb különbség ellenére nem szeppent meg a vendég együttes, Hegyi Gergő elkapásával ugyanis szépítettek (43-26). A találkozó végén már több lehetőséget kaptak a fiatalok, és Cseh Donát közel állt ahhoz, hogy akár touchdownt is szerezzen elkapásával, de végül Gréczy szépségdíjas futásával állította be a Gladiators a 49-26-os végeredményt.

A DEAC így egy mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét az elődöntőben, ahol ismét a Budapest Cowbells 2 lesz az ellenfele. Ám ezúttal a fővárosban.

„Szorosnak indult ez a mérkőzés, de megérett ez az offense arra, hogy végre ennyi pontot tegyen fel az eredményjelzőre” – kezdte elégedetten értékelését Gyarmati Ottó, a Gladiators vezetőedzője. – „Nagyon jól működtek a playeink, amiket elterveztünk. A védelemről pedig szintén csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Remekül játszottak a srácok, kitartóak voltak és óriási szívvel küzdöttek. Ez pedig rájátszást ért nekünk. Viszont nem szabad hátra dőlni, mert az elődöntő előtt van még egy mecssünk, amit szintén szeretnénk megnyerni.”

A DEAC Gladiators legközelebb június 19-én, szombaton az Eger Heroes vendége lesz.

DEAC Gladiators – Budapest Cowbells 2 49-26 (14-7, 7-13, 15-0, 13-6)
Pontszerzők: Roják Richárd 3 TD, Roman Boguslawskyi 2 TD, Gréczy Balázs, Vas Ferenc 1-1 TD, Gyarmati Patrik 1 PAT, Szabó Lajos 5 XP, illetve Hegyi Gergő, Kelemen Marcell, Pusztai Vendel Tóth Ákos 1-1 TD, Szekeres Márton 2 XP

Makranczi László    

Fotó: Bellon Bíborka

Tudjuk mi, hogy nem illik...

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek