Sport
2021-06-09

„Én nem a pénzért dolgozom, hanem a büszkeségért"

Marco Rossi értékelése a gól nélküli döntetlennel végződő Magyarország–Írország felkészülési mérkőzés után.

„Komoly lépést tettünk előre játékban a legutóbbi meccshez képest, még ha most nem is tudtunk győzni, de a veretlenségi sorozatunkat tovább nyújtani igen.

Az Eb-n más minőségű ellenfelekkel szemben, más taktikára lesz szükség, ám nincs okunk az aggodalomra, a mai teljesítményünk láttán nem tehetek szemrehányást.

Az érezhető volt, hogy a pálya utolsó negyedében hiányzott a minőség, de amikor vannak hiányzók, amikor Sallai Rolandra sem számíthatunk, adódhat ilyen” – értékelt Marco Rossi.

„Én nem a pénzért dolgozom, hanem a büszkeségért, s erre nagyon büszke vagyok, és bízom benne, hogy a portugálok ellen is összejöhet a pontszerzés" – reagált Marco Rossi, aki másik kérdésünkre azt is elmondta, egy hibát leszámítva nagyon elégedett volt a második válogatott meccsét játszó Kecskés Ákossal.

 

„Gazdag Dániel az egyik bemelegítésnél, edzés előtt térdfájdalmakra panaszkodott, ezért nem küldhettem pályára, de azzal számolok, hogy a portugálok ellen már számíthatok rá. Egyetértek azzal, hogy jó a fizikai állapotunk, végigfutottuk a mérkőzést, kevés lehetőséget engedtünk az ellenfélnek. Volt egy-két hibánk, amikor ellenfelünknek lehetőséget adtunk a kontrára, viszont a fizikai állapotunkat, a hozzáállásunkat nem érheti kifogás." 

Rossi a franciák elleni meccset tartja a legnehezebbnek az Eb-csoportunkban, a franciákat tartja a legerősebb csapatnak a négyesben. A portugálok kapcsán kiemelte, nem kizárólag Cristiano Ronaldóra készülnek, kulcsfontosságú lesz, hogy ne kövessünk el olyan ki nem kényszerített hibákat, amilyenekre a mai találkozón azért volt példa. A várható Eb-összeállítás kapcsán elmondta, nagyjából igazolódtak az elmúlt két mérkőzésen az előzetes várakozásai, továbbá ezen az utóbbi két összecsapáson Schäfer András a most bekerülő játékosok közül egyértelműen kiemelkedett a játékával, bizonyította, hogy a kezdőcsapatban is lehet rá számítani az Eb-n, de Varga Kevint is kiemelte és Kecskés Ákost is dicsérte.

Diákmeló

Friderikusz podcast

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek