Sport
2021-06-05

A győzelem mindig jót tesz a morálnak.

Így értékelte Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyarország-Ciprus (1-0) felkészülési mérkőzést

Az MTK Budapestben nevelkedő Schäfer András első válogatott góljával 1-0-ra nyert a magyar nemzeti csapat Ciprus ellen felkészülési mérkőzésen. A lefújást követően a  szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

Marco Rossi: – Mindenekelőtt, ami nagyon tetszett az a végeredmény. A győzelem mindig jót tesz a morálnak. Ha az ember nagyban átalakítja a keretet, és szerinte ideálisnak tart, előfordulhat a küszködés a mérkőzés bizonyos részén. A mai mérkőzésen újoncot avattunk, volt 4-5 olyan játékos, aki soha nem játszott együtt. Voltak taktikai problémánk is, amik nem tetszettek. Elsődlegesen labdabirtoklásban voltak ilyenek. Még akkor is, ha nem engedtünk az ellenfélnek komolyabb lehetőséget.

Mégis vegyék figyelembe, olyan taktikai rendszerben játszottunk, amire nem lehet számítani az Eb-meccseken, mert ott nagy csapatok ellen játszunk, és nekünk kell kontráznunk.

Taktikailag a második játékrész szerencsésebben sikerült. Még akkor is, ha az ellenfelünket közel engedtük a gólszerzéshez. Ezért Dibusz Dénesnek jár az elismerés, aki egészen remekül védett ma este. Nikolicsnak értékesíteni kellett volna a büntetőjét, akkor nem lett volna az, hogy az utolsó 6-8 percben izgulunk. Ha egy csapat kihagy egy büntetőt, az eredmény nyitott marad és könnyen visszajöhetett volna a meccsbe az ellenfél. Fennállt ennek a lehetősége, de szerencsére ez nem következett be. Örülök, mert többször mondtam, nem szabad kiengedni. Ami a ciprusi csapatot illeti, hogy vb-selejtezőkön játszottak. Nyertek a szlovénok ellen és egyedül a horvátok ellen kaptak ki. Egyáltalán nem gyenge ellenfélről van szó.

Újságírói kérdésre elmondta, milyen szerepet szán Schäfer Andrásnak a portugálok elleni Eb-nyitómeccsen.

– Kiváló mérkőzést játszott ma. Nem akarom fényezni saját magamat, de még akkor felfedeztem, amikor még nem játszott Genoában. Régóta ismerem, és úgy gondolom, mostanra beérett. Akik ma este játszottak, azok közül ő az egyik olyan játékos, aki felől egyértelmű, hogy kezdhet bármilyen ellenféllel szemben, akár az utolsó percig a pályán maradhat. Tudhatják, ha szöveg helyett futnak és játszanak, odateszik magukat a játékosok, megkapják a lehetőséget.

NEM SZERETNÉK ÜZENETEKET KAPNI INNEN-ONNAN, HARCOT AKAROK LÁTNI. OLYANOKAT VÁLOGATOK BE, AKIK MINDENT BELEADNAK, ÉS HARCOLNAK.

Ha meghívok valakit a válogatottba, elvárom, hogy úgy játsszon, mint Schäfer ma este.

Szabadot jelez a szemafor, elindulhat a vasúti áruszállítás támogatási programja

Elszállt az esélyünk a bronzéremre

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek