Sport
2021-05-28

Keleti rangadó vár a gladiátorokra

A bajnokaspiráns Miskolc AFT lesz a DEAC Gladiators ellenfele a TD Store Divízió I-ben. A mérkőzést ezúttal Nyírábrányban rendezik.

Két veretlen együttes mérkőzik meg egymással a másodosztályban szombaton. A találkozó fontosságát mutatja, hogy egy győzelemmel a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata nemcsak a rájátszás felé, de a csoportelsőség felé is óriási lépést tehetne.

Két sikeres meccset hagyott a háta mögött a Gladiators a Divízió I-ben. Viszont, ami a legfontosabb, hogy Demkó Balázs kezd egyre jobb formába lendülni, a Dabas Sparks ellen megdobta pályafutása első touchdownpasszát is, ami győzelmet ért. A debreceniek ukrán játékosai közül Roman Bogusklawskyi és Pawel Lesiv is bemutatkozott, amelynek köszönhetően a futójáték jelentős mértékben lépett előre néhány kisebb hibát leszámítva. A védelem eddig kiválóan szerepelt a bajnokságban, ugyanis a Budapest Titans ellen 14 pontot engedett, míg a dabasi meccsen érintetlen maradt az end zone.

Egy ilyen védelemre szükség lesz a szombati összecsapáson, hiszen a Miskolc AFT erős kerettel érkezik majd Nyírábrányba. Ez annak is köszönhető, hogy a megyeszékhely két csapata, a Steelers és a Renegades összeolvadt. Vasyl Yordan irányító 2021-ben is bebizonyítja, hogy milyen rutinnal tud adogatni, mivel eddig a bajnokságban is remek formában van. Mellette még kiemelkedik a brit futó, Charles Wort, aki a tavalyi idényhez hasonlóan idén is termeli a pontokat. A védelemben pedig remek elegyet alkotnak a fiatal tehetségek és az elitligában is megedződött rutinos játékosok.

„Ennek a párharcnak talán kimondható, hogy nem mi vagyunk az esélyesei” – mondta Gyarmati Ottó, a gladiátorok vezetőedzője. – „Ettől függetlenül szeretnénk visszavágni a Miskolcnak a tavalyi vereségért. Ahogy tavaly, így idén is egy nagyon erős kerettel érkezik hozzánk a Miskolc, ami már közel van az első osztály szintjéhez. Én ezúttal is egy rendkívül nehéz mérkőzést várok, de szeretnénk meglepni az ellenfelünket.”

A DEAC Gladiators – Miskolc AFT találkozó május 29-én, szombaton 14.30-kor kezdődik Nyírábrányban, a Határőr úti sportpályán. Az új kormányrendelet alapján, a szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb fő) rendezvény bárki által látogatható védettségi igazolvány nélkül is. Aki nem tud kinézni a találkozóra az az alábbi linken követheti a történéseket.

deac.hu

Ütős lesz a hétvége

Sorsunk már nem csak a mi kezünkben van

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek