Sport
2021-05-03

Férfi kézilabda Eb - A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, budapesti sorsolását.

Az európai szövetség hétfői híradása szerint Gulyás István szövetségi kapitány társházigazda csapata biztosan nem kerül azonos csoportba az olimpiai és világbajnok Dániával, a vb-ezüstérmes Svédországgal, valamint Oroszországgal, Szerbiával és Ausztriával.

A nyitómérkőzést az új népligeti csarnokban a magyar válogatott játssza, amely a B csoportban szerepel majd. A szlovákok a kassai F, a horvátok a szegedi C, a németek a pozsonyi D, a szlovénok a debreceni A, a csehek pedig biztosan a pozsonyi E csoport tagjai lesznek, vagyis a magyarok velük sem találkoznak a torna első fázisában.

A résztvevőket hat darab négycsapatos csoportba sorsolják, a csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe a január 13-30. között sorra kerülő Európa-bajnokságon.

Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik. Az öt helyszínen összesen 65 mérkőzésre kerül sor a 18 nap alatt.

 

 A sorsolási kalapbeosztás:

1. kalap: Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália

2. kalap: Svédország, Magyarország, Oroszország, Dánia, Szerbia, Ausztria

3. kalap: Szlovákia, Fehéroroszország, Izland, Csehország, Franciaország, Észak-Macedónia

4. kalap: Hollandia, Montenegró, Ukrajna, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia

 

Fotó: Magyar kézilabda-válogatott Facebook 

Papp Zsolt György

Nézők előtt kosaraznak

MTI

Szerző
Hasonló cikkek