Sport
2021-04-26

Drenovac extrájával kiharcoltuk az 5. meccset!

Fehérváron is győzni tudott a DEAC kosárlabdacsapata, így Kovács Adrián együttese kiegyenlített az Alba elleni elődöntőben. A mindent eldöntő ötödik mérkőzésre szerdán 18 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban kerül sor.

Tóth kettő plusz egyével indult a találkozó, melyre az Alba egy 7-0-s futással válaszolt. Hiába jött Polyáktól egy hárompontos, Csorvási és Davis vezérletével tovább robogott az Alba, öt perc elteltével már tízpontos fórban voltak (18-8). Kovács Adrián időkérése után ugyan Drenovac értékesített egy távolit, és valamelyest stabilizálódott is a játék, de a hazaiak precíz támadásaira továbbra sem volt ellenszer. A negyed hajrájára végül sikerült helyre rakni a hátsó alakzatot, a padról érkező Guyton három triplát is beszórt, majd Drenovac utolsó fél percben szerzett öt pontjának köszönhetően végül debreceni vezetéssel zárult a játékrész (29-31).

A második negyed kezdete is a fehérváriaknak sikerült jobban, hét egymáskövető hazai pont után újra magához hívta övéit Kovács Adrián (36-31). Ugyan ez a találkozó sem a sziporkázó védekezésekről szólt, ismét elkapták a fonalat a hajdúságiak támadásban, így a negyed felére Moore és Guyton kosaraival sikerült kettőre zárkózni (42-40). Az Alba a harmadik összecsapással ellentétben ezúttal nagyszerűen dobta a büntetőket, így a gyakori személyi hibákkal sem sikerült lelassítani őket. A vendéglátók sokáig tartották minimális előnyüket, ám a játékrész zárása ismét a cívisvárosiaké volt, Moore dudaszós hármasával pedig 50-50-el mehettek az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után is becsülettel tüzeltek a felek, de a dobópárbaj közben előbb Vojvodánál, majd Forray Gábornál szakadt el a cérna, egy-egy technikai hiba volt az eredménye (56-59). A folytatásban is a játékvezetők voltak reflektorfényben, az addigi látványos játékot egy büntető-csatává sikerült varázsolniuk, a játék lelassult, a döntetlenközeli különbség pedig állandósult. A harmadik tíz perc hajrája is a Debreceni Egyetemé volt, Hines hárompontosa zárta a cívisvárosiak 8-0-s futását, így négypontos fórral várhatták a záró felvonást.

Az utolsó tíz perc Drenovac duplájával, majd Moore hármasával folytatódott, a hazaiak játéka szétesőben volt, időt is kért Forray Gábor (71-80). Lukács fújt ébresztőt egy távolival, majd Moore tiszta labdaszerzését látták szabálytalannak a sípmesterek, így szempillantás alatt négyre jött fel az Alba. Az elképesztően koncentráltan kosárlabdázó debrecenieket ez sem törte meg, Drenovac vezetésével a negyed derekára újra magabiztos vezetésre tettek szert (78-87). A szerb klasszis a folytatásban is megállíthatatlan volt, hiába dobhatták a büntetőket a fehérváriak számolatlanul, a bedobó kosaraival a mérkőzés során először tíz felé hízott a differencia (80-92). Nem adták fel Vojvodáék, a debreceni kezek pedig megremegtek, egy 8-0-s futással két perccel vége előtt négyre zárkóztak. Ki más, mint Drenovac szórt be egy hármast a legfontosabb pillanatban, erre már nem volt válasza a házigazdáknak, így 97-90-es debreceni győzelem született. A DEAC ezzel 2-0-s hátrányból egyenlített, és kiharcolta a mindent eldöntő 5. mérkőzést is, melyre szerdán 18 órától Debrecenben kerül sor.

Alba Fehérvár – DEAC 90-97 (29-31, 21-19, 21-25, 19-22)

Alba: Curry 4, Vojvoda 13, LUKÁCS 17/9, Davis 15/, Csorvási 11 csere: HEARST 20/3, Gillon 2, Omenaka 8, Balsay -.

vezetőedző: Forray Gábor

DEAC: Moody 1, Polyák 6/6, DRENOVAC 37/15, HINES 14/6, Tóth 7 csere: GUYTON 17/9, Moore 12/12, Molnár M. 2, Somogyi 1.

,,A nehéz momentumokban is higgadtak tudtunk maradni, és sikerült kizárni minden olyan külső tényezőt, ami rossz irányba fordíthatott volna minket. Már nem ez az első eset, hogy a csapat bizonyítja, hogy van karaktere, és képes nehéz helyzetből is felállni. Kiharcoltuk az esélyt, hogy 0-2-ről 5. mérkőzést játszhassunk,  nagyon szeretnénk szerdán feltenni az i-re a pontot. A lényeg, hogy hinnünk kell az elveinkben, és csapatként kell együttműködnünk, és ha ez így lesz akkor hiszem, hogy megnyerhetjük a párharcot."-Kovács Adrián

(forrás: kosarlabda.deac.hu)

Spanyolországban stabilizálódik a fertőzöttek száma

Újabb szállítmány Szputnyik vakcina érkezik Budapestre

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek