Sport
2021-04-24

Másodjára is kipipálva a Ferencváros

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is győzni tudott a DEAC az FTC U22-es csapata ellen az NB I/B-s bajnokságban.

A bajnoki cím egyik esélyesét, a Ferencváros U22-es csapatát fogadta a DEAC. A két együttes őszi mérkőzésén éppen a mieink állították meg az akkor még veretlen zöld-fehéreket, akik bizonyára szerettek volna visszavágni a fiaskóért, ám nem jártak sikerrel.

De kezdjük az elejéről… Jól kezdtek a vendégek, az első két találatot ők szerezték, de nem hagytuk, hogy meglépjenek, ehhez hozzájárul Maródi Ádám is, aki remek formában védett. A 14. percben először vezettünk a mérkőzésen, rögtön sikerült háromgólosra növelni az előnyt, amit azonban ledolgozott a Ferencváros. A szünetre mégis a DEAC mehetett kedvezőbb helyzetből, hiszen 12-10-et mutatott az eredményjelző.

A folytatásban szoros küzdelem zajlott a pályán, a forgatókönyv sokáig az volt, hogy a DEAC vezetett, a zöld-fehérek pedig egyenlítettek. Változtattunk a védekezésünkön, ami megzavarta a vendégeket, és az utolsó negyedórában már végig nálunk volt az előny. A sorsdöntő pillanatokban jó megoldásokat választottunk, ennek köszönhetően ismét legyőztük az FTC fiataljait!

Változó volt a játék képe, hol ők voltak előnyösebb helyzetben, hol mi – kezdte Bíró Imre. – Ez az a mérkőzés, amelyről el lehet mondani, hogy minden jól alakult. Megvoltak a lehetőségeik, de nekünk mindig akadtak jó megoldásaink, amelyekből gólokat tudtunk szerezni. Védekezéssel és sok ütközéssel fárasztottunk rajtuk, és emiatt talán nem volt annyira eredményes a támadójátékuk. Nagyon értékes győzelem volt, nagyon örülök ennek a sikernek” – zárta a DEAC vezetőedzője.

Csapatunk zsinórban ötödik sikerét könyvelhette el. Legközelebb Ózdon lép pályára a DEAC, a találkozót péntek este fél héttől rendezik.

NB I/B, 19. forduló
DEAC – FTC U22 27-25 (12-10)

DESOK. Vezette: Haskó, Natkai.
DEAC: Maródi – Zalai 2, Pál G. 3, Pethő 4, István P. 4, Bíró Á. 2, Illés 12 (8); Mándi, Honyák Z., Hornyák B., Szolnoki, Péter D., Mucza, Mórucz, Kathi, Gidai

Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 8/10, ill. 1/2

Nyitrai Daniella

Megint földrengés volt Ausztriában

Vasárnaptól átjárhatóak a Szép-kártya alszámlái

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek