Sport
2021-04-24

Hiába a győzelem, nem volt prémium

A koronavírus-járvány miatt akkora hiány van a Real Madrid költségvetésében, hogy egymást követő második évben nem fognak tudni győzelmi prémiumot adni a játékosoknak a szezon végén, hiába nyernék meg akár a bajnokságot, akár a Bajnokok Ligáját.

A Marca cikke szerint Florentino Pérez klubelnök és a játékosok képviselői már hetek óta egyeztetnek egy újabb, ezúttal tízszázalékos fizetéscsökkentésről.

Közös, mindenkinek megfelelő megállapodás nem született, ugyanakkor korábban többen - Luka Jovic, Martin Ödegaard, Luka Modric - beleegyeztek a kölcsönadásba (Jovic és Ödegaard), vagy a klub számára kedvező új szerződést kötöttek, mint az aranylabdás horvát irányító, Luka Modric.

A pénzügyi krízis egyértelműen a koronavírus-járvány számlájára írható, valamint arra, hogy a Real, hasonlóan a világ legtöbb csapatához, több mint egy éve zárt kapuk mögött játssza a mérkőzéseit. Persze, a hatezer férőhelyes Alfredo di Stefano Stadion telt házzal sem húzná ki a bajból a Realt, amelyik a Bernabéu-stadion átépítése miatt játszik a Castilla pályáján. 

A klub a fizetéscsökkentési tervvel beismerte, hogy nem lesz képes prémiumot fizetni akkor sem, ha a csapat megnyeri a spanyol bajnokságot, ahol hat fordulóval a zárás előtt három pont a hátránya a listavezető Atlético Madriddal szemben, vagy újra felér a csúcsra a Bajnokok Ligájában, ahol a Chelsea elleni elődöntőre készülhet. Azzal, hogy hátralévő hazai bajnokijait és a BL-elődöntős meccset üres lelátók előtt kell lejátszaniuk, a Real 40 millió eurót veszít a telt házzal számolt Bernabéuban rendezett meccsekhez képest.

Péreznek és a pénzügyi csapatnak az idei üzleti évben 300 millió eurót kellene megspórolnia, hogy egyenesbe kerüljön a klub költségvetése. Ezért a BL talán még a bajnoki címnél is fontosabb, mert egy esetleges végső sikerrel több mint 100 millió eurót kapna a Real az UEFA-tól. Feltéve persze, ha az UEFA nem szab ki a klubra például egy súlyos pénzbüntetést az Európai Szuperliga szervezésében játszott vezető szerepéért.

 

Ma nyit a Patrium ház terasza

Elhunyt az első magyar világbajnok tájfutó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek