Sport
2021-04-24

A pályaelőny megszerzése lehet az új célunk

Elek Gergő vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem csapata igazi csapatmunkával fektette két vállra a Veszprémet.

A DEAC férfi futsalosai szerencsére ott folytatták péntek este, ahol a válogatott szünet előtt abbahagyták. Elek Gergő tanítványai március közepén a Kecskemétet fektették két vállra (7-4), míg tegnap a Veszprém ellen gyűjtötték be a három pontot. Ennek a két sikernek köszönhetően jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán.

A bakonyiak ellen parádés első játékrészt produkáltunk, ennek köszönhetően a szünetben 4-0 állt az eredményjelzőn. A térfélcsere után a veszprémiek nem tettek le a pontszerzésről, de szerencsére álltuk a sarat, végül Szabó Lajos állította be az 5-2-es végeredményt.

“Úgy gondolom, ennek a mérkőzésnek a veszprémiek voltak az esélyesei. A korábbi találkozókon játékban felvettük velük a versenyt, de agresszivitásban nem, viszont most ez is sikerült. A második félidőben nagyon ránk jöttek a vendégek, de ekkor sem éreztem komolyabb problémát, hiszen helyzeteket dolgoztunk ki. 4-1-nél Dobi Attila kivédte a büntetőt, ami kulcspontnak számított, hiszen ha gólt kapunk, nagyon meleg lehetett volna a vége.

A győzelem egy ilyen szintű ellenfél ellen csak az ötödik találatnál vált biztossá. Az iramról sokat elárul, hogy általában három percenként szoktuk cserélni a fiúkat, ám ezúttal másfél percenként kellett. A védekezés során mindent kiadtak magukból a játékosok, elöl pedig jöttek az extra teljesítmények. Nem szeretnék senkit sem külön kiemelni, mivel mindenki átlagon felüli produkcióval rukkolt elő. Ezzel a győzelemmel gyakorlatilag biztossá vált a bronzmeccs, innentől kezdve a pályaelőny megszerzése lehet az új célunk” – összegzett Elek Gergő vezetőedző.

Együttesünk a következő fordulóban a Haladás otthonában vizitál, az összecsapást április 30-án rendezik meg.

Bíró Ádám

Fotó: Derencsényi István

Elhunyt az első magyar világbajnok tájfutó

Megtalálták az eltűnt tengeralattjárót

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek