Sport
2021-04-11

Egy pontra a dobogótól

A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata 32-29-re győzött a Hatvani KSZSE vendégeként az NB I/B 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésén, és ezzel még közelebb került a harmadik helyhez.

Két DEAC-góllal kezdődött a találkozó, először Illés Tamás, majd Pál Gergely volt eredményes. Innen egyenlítettek a hazaiak, de a forgatókönyv nagyjából úgy zajlott, hogy vagy a mieink vezettek egy góllal, vagy egyenlő volt az állás. A Hatvan a 22. percben vette át a vezetést, amit azonban nem sokáig élvezhetett, a szünetre döntetlen állásnál vonultak a csapatok.

A folytatásban még magabiztosabban kézilabdáztunk, főleg Pál Gergely tört borsot a hazaiak orra alá, de a sikerből mindenki kivette a részét. Csapatunk végig vezetett a második félidőben, és teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A DEAC maradt ugyan az ötödik helyen, de már csak egy pontra van a dobogótól. Következik szombaton a Mizse KC elleni idegenbeli mérkőzés.

NBI/B, 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Hatvani KSZSE–DEAC 29-32 (15-15)

Gyöngyös. Vezette: Cseszregi, Sipos.
DEAC: Kőrizs, Mándi – Hornyák 1, Mucza 5, Pethő 6 (2), Bíró Á. 2, Mórucz, István P. 4, Pál G. 7, Kathi, Leiter, Hornyák B., Péter D., Illés 3, Zalai 2, Tóth M. 2.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 3/4, ill. 2/2.

Kikapott a DEAC

Ezüstérmes a DEAC a 2020/21 évi kosárlabda Magyar Kupában!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek