Sport
2021-04-11

Egy lépésre az álmok beteljesülésétől

Vasárnap 19 óra 30 perctől Magyar Kupa döntőt játszik a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A Ludovika Arénában zárt kapuk mögött megrendezésre kerülő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Pénteken történelmet írtak a Debreceni Egyetem kosárlabdázói, hiszen az elődöntőben legyőzték az EGIS Körmend együttesét, így bejutottak a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntőjébe. Kovács Adrián együttese ezzel már biztosan a legnagyobb sikerét érte el a szakosztály fennállása óta, de nyilvánvalóan nem elégednek meg ennyivel Polyák Lászlóék. A döntőben Magyarország talán legerősebb játékoskeretével rendelkező Szombathely vár majd rájuk, akik hét elvesztett kupadöntő után már nagyon szeretnék megnyerni a sorozatot.

-Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen tisztában vagyunk az ellenfelünk képességeivel. Ahogy az előző két találkozón is, ezúttal is a védekezésünkön lesz a hangsúly, sok veszélyes játékosuk van, akik között eloszlanak a pontok, így fontos, hogy stabilak maradjunk hátul. A külső dobásaik, a kettő-kettőik és az átmeneti játékuk a meghatározó, de egyénileg is oda kell majd figyelnünk bizonyos játékosok limitálására. Fizikálisan kell játszanunk, és meg kell próbálnunk kihasználni, hogy eddig bő rotációval tudtunk dolgozni a kupán. -vélekedett a vasiakról Kovács Adrián.

A Falco eddig nagyon meggyőző játékot mutat a Ludovika Arénában, a PVSK-t a papírformának megfelelően könnyedén verték szerdán, míg az alapszakaszgyőztes Szolnokot némi meglepetésre 21 ponttal verték az elődöntőben. Gasper Okorn sem játszatta túl játékosait, bár kulcsjátékosai közöl a hírek szerint többen is kisebb sérüléssel küszködnek.

-Már csak egy lépésre vagyunk az álmaink elérésétől, szeretnénk büszkeséget és örömet okozni a szurkolóinknak. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat a maximumot fogja kiadni magából, hozzánk hasonlóan a Falco is nagyon szeretné elhódítani a kupát. Egyet megígérhetek, hogy a végsőkig küzdeni fogunk a pályán, és méltóképpen fogjuk képviselni a klubot, a várost és az egyetemet. -zárta szavait a szakember.

deac.hu

József Attila születésnapjára

Vasárnapi foci

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek