Sport
2021-04-05

Pétervári-Molnár futamgyőztesként középdöntős

Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban futamgyőztesként középdöntőbe jutott hétfőn az evezősök szerdáig tartó európai olimpiai kvalifikációs versenyén, az olaszországi Varesében.

A viadal eredményközlője alapján női egypárban Bertus Kitti futamában negyedik, a paraevezős Pető Zsolt (PR1) harmadik lett, míg könnyűsúlyú kétpárban a Szabó Bence, Furkó Kálmán egység a negyedik, a beugró Fehérvári Eszter, Ferencz Panna duó a hatodik helyen ért célba. Bertus és Pető, valamint a páros egységek a délutáni reményfutamban folytatják szereplésüket.

A szervezők közben a kedvezőtlen időjárás miatt törölték a keddi versenynapot, az aznapra tervezett középdöntős futamokat szerda reggel rendezik meg.
Az európai kvalifikációs regattán egypárban három, könnyűsúlyú kétpárban két olimpiai indulási jog talál gazdára. A magyar evezősöknek még nincs kvótájuk a tokiói olimpiára. Az európai kvalifikációs verseny után május közepén, a végső selejtezőn Luzernben lesz még lehetőség a kvótaszerzésre.
A 2016-os riói játékokon két egységet indíthattak a magyarok - férfi egypárt és kettest -, mindkettő az utolsó kvalifikációs versenyen szerzett indulási jogot.
Az európai olimpiai kvalifikációs regatta után, péntektől vasárnapig ugyancsak az olaszországi helyszínen kerül sor az Európa-bajnokságra, amelyre hat magyar egységet neveztek.

Bujtor István Filmfesztivál

Az egyiptomiak kikérték Szalah-t a Liverpooltól

MTI

Szerző
Hasonló cikkek