Sport
2021-03-26

A női vízilabda-válogatott kikapott a görögöktől, de csoportelsők

Mivel a holland csapat pénteken egy góllal legyőzte a világbajnoki ezüstérmes spanyolokat a világliga európai selejtezőjének budapesti buboréktornáján, eldőlt, hogy a magyar válogatott végez a csoport élén.

A magyar női vízilabda-válogatott pénteki, felkészülési mérkőzésen 12-9-re kikapott a görög csapattól a Tüskeuszodában. Bíró Attila szövetségi kapitány biztos ötkarikás résztvevő együttese kedden a spanyolokkal vívott edzőmeccset, szerdán 17-14-re győzte le a hollandokat, csütörtökön pedig az Universiade-válogatott fölött diadalmaskodott.

Szombaton újra a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal találkozik a Tüskeuszodában, ahol a nemzetközi mezőny a világliga budapesti helyszínén zajló európai selejtezőmérkőzéseit játssza. A magyarok ott a már korábban lejátszott hat mérkőzésükön 16 pontot szereztek, amellyel csoportelsők.

A világliga európai selejtezőjében hét csapat érintett, és a kiírás értelmében mindegyik hat mérkőzést játszott volna: hármat otthon, hármat idegenben. A pandémia miatt azonban az európai selejtezők tavaly félbeszakadtak, és a halasztások után buboréktorna vált szükségessé, melynek Budapest lett a házigazdája. Mivel az olaszok és a franciák nem utaztak el a magyar fővárosba, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntése értelmében ellenfeleik játék nélkül, 5-0-val nyerték meg az ellenük függőben maradt mérkőzéseiket.

A 20. századi fotográfia nagy ikonjainak képei láthatóak a Budapest FotóFesztivál nyitókiállításán

Brit belügyminisztérium: magyarul is hozzáférhető a letelepedési kérvény útmutatója

MTI

Szerző
Hasonló cikkek