Sport
2021-03-19

Ország-világ előtt bizonyíthatunk

Tóth Attila szerint a Debreceni Egyetem csapata meg akarja nehezíteni a berettyóújfaluiak dolgát.

Közel egyhónapos pauzát követően újra “életjeleket adnak magukról” az NB I-ben szereplő futsalcsapatok. A DEAC vasárnap 16.10-től az MVFC Berettyóújfalu otthonában fog vendégeskedni. A megyei rangadó presztízsét növeli, hogy az M4 Sport élőben adja, így a játékosok – némi túlzással – ország-világ előtt letehetik a névjegyüket.

“Régóta vártuk már, hogy a csatorna közvetítse valamelyik meccsünket, így nagyon örültünk, amikor meghallottuk a hírt – nyitotta a beszélgetést Tóth Attila. – Ki lehet jelenteni, hogy ez is emeli a mérkőzés rangját. Szerintem a fiatalok sem teherként élik meg ezt a lehetőséget, inkább a bizonyítási vágy dolgozik majd bennük. Tudjuk, hogy ellenfelünk a bajnoki címért harcol, míg mi a bronzérmet szeretnénk megkaparintani, ennek ellenére nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Az is táplálhatja a reményeinket, hogy az Újfaluval általában kiélezett meccseket szoktunk játszani. A hosszú kihagyás senkinek sem jött jól, de gőzerővel készülünk az összecsapásra” – fogalmazott 23 esztendős futsalosunk, akinek a nevéhez már 17 gól fűződik a mostani bajnoki idényben.

 

Az alapszakaszban nem sikerült meglepnünk az MVFC-t: idegenben 4-3-as, a DESOK-ban pedig 4-2-es vereséget szenvedtünk.

“Főleg a berettyóújfalui összecsapásról vannak kellemesebb emlékeim. Ugyan az első félidőt nagyon elszúrtuk, de a szünet után feljavult a játékunk, emiatt a pontszerzésünk sem okozott volna szenzációt” – mutatott rá Tóth Attila.

Sérülés miatt Siska Gergőre és Rácz Zsoltra sem számíthat Elek Gergő vezetőedző vasárnap. Szabó Lajos ugyan már felépült, ám ezúttal betegség miatt nem tudott 100 százalékos munkát végezni a héten.

Futsal NB I felsőház 3. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC
2021. 03. 21. (vasárnap) 16:10, Pálfy István Rendezvénycsarnok – zárt kapuk mögött
TV: M4 Sport

 

Forrás: deac.hu

Novák Katalin: a Fidesz kilép az Európai Néppártból

Még egy hétig meghosszabítják a korlátozó intézkedéseket

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek