Sport
2021-03-19

Május elsején megnyitják a triatlonosok olimpiai kvalifikációs ranglistáját

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) vezetősége úgy döntött, hogy május elsején megnyitja az olimpiai kvalifikációs ranglistákat.

 

 A szervezet közölte: a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia esetében legkésőbb június 21-ig, míg a paralimpia vonatkozásában július 15-ig tart a kvalifikációs versengés.

Az ITU hozzátette: a triatlonosoknak három kontinensen összesen hat versenyen lesz lehetőségük pontokat gyűjteni. Ezek közül a világbajnoki sorozatba két (Jokohama, Leeds), a világkupába további négy (Oszaka, Lisszabon, Arzachena, Huatulco) viadal tartozik. A kontinensbajnokságokat, valamint a vegyes váltók olimpiai kvalifikációs versenyét szintén ebben az időszakban tervezik megrendezni.

A paratriatlonosoknak két kontinensen összesen legalább négy versenyt rendeznek a vb-, illetve a vk-sorozatban a kvalifikációs időszakban, valamint esetükben is lesznek kontinensbajnokságok.A vezetőség személyi kérdésekben is hozott döntéseket, ezek között volt, hogy Varga Bélát nevezte ki a tokiói olimpia versenyzsűrijébe a mongol Byambaa Tsagaanbaatar helyett, aki a paralimpiai játékokkal összefüggésben kapott feladatára hivatkozva mondott le.

Tavaly a ranglistákat már tavasszal le akarták zárni, és május 11-ig az összes olimpiai kvótát - 55-55 férfit és nőit - kiosztottak volna. A koronavírus-járvány hatására azonban az olimpiai kvalifikációs rangsort 2020 tavaszán "befagyasztották", így a jelenlegi lista a 2019 november közepi állapotokat tükrözi. Az akkori olimpiai szimuláció alapján a magyarok közül Bicsák Bence, Tóth Tamás, Kovács Zsófia és Bragmayer Zsanett kvótát kapna, ebben az esetben pedig a magyar vegyes váltó is rajthoz állhatna Tokióban. Az ötkarikás játékokat a jelenlegi tervek szerint idén július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.
 

 

Fotó:https://www.olympic.org

Matthew McConaughey visszatér régi szerepéhez

Szombaton és vasárnap a Brassó ellen lép pályára a DEAC jégkorongcsapata

MTI

Szerző
Hasonló cikkek