Sport
2021-03-17

Tóth Ádám: Még két évig DEAC!

A mai napon szerződést hosszabbított kiváló szezont futó centerével, Tóth Ádámmal a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A megállapodás értelmében a korábbi válogatott, kétszeres magyar bajnok magasember újabb két évig a cívisvárosiak játékosa lesz.

römteli egyezség köttetett a DEAC férfi kosárlabdacsapatának háza táján, miután szerda délután Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető és Becsky István szakosztályvezető társaságában Tóth Ádám aláírta új, két évre szóló kontraktusát. A hosszabbítás teljes mértékben indokolt, mivel a Dusán becenévre hallgató, 206 centiméterre nőtt kosaras a tavalyi után az idei szezonban is csapata vezére tudott lenni. Ádám 12,9 pontot és 4,7 lepattanót átlagolt eddig a 2020-21-es bajnoki kiírás során, 19,4-es meccsenkénti teljesítményindexe pedig jelenleg a harmadik legmagasabb érték a debreceniek között. Számai mellett személyiségére és rutinjára is óriási szükség van a hajdúságiak öltözőjében – ezt emelte ki Becsky István szakosztályvezető is.

-A kettővel ezelőtti átigazolási időszak egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy megszerezzünk egy olyan magyar klasszist, aki a pályán és azon kívül is képviselni tudja együttesünk értékeit, és akire a fiatalok példaképként tekinthetnek. Így jött a képbe Tóth Ádám, aki maximálisan beigazolta elvárásainkat, hétről-hétre kiemelkedő teljesítményt nyújt, emellett pedig társai is felnéznek rá, hallgatnak szavára. Úgy érezzük, hogy Ő is otthonra lelt városunkban, jól érzi itt magát, így könnyedén megegyeztünk a közös folytatásról. Azon fogunk dolgozni, hogy klubunk pályája a következő két évben is felfelé íveljen, és minél nagyobb sikereket érhessünk el együtt – nyilatkozta a sportvezető.

Tóth Ádám kiemelte, hogy két éve azért választotta a DEAC-ot, mert megadták számára a lehetőséget, hogy kezdő center és alapember lehessen. -Úgy érzem jó úton járunk, ha még többet és keményebben dolgozunk, akkor nagyobb célokat is kitűzhetünk majd magunk elé. Nagyon jól érezzük magunkat a családommal, a klub körül tevékenykedő összes ember a maximumot adja azért, hogy minden játékos boldog legyen. Úgy érzem a csapat, most nagyon egyben van, igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, várjuk már nagyon, hogy a szurkolóink előtt bizonyíthassunk. -vélekedett a szerződéshosszabbításról a magasember.

 

Forrás:deac.hu

Nehéz meccs van mögöttünk, még nehezebb előttünk

A fiatalok jövedelemadó-mentességéről tárgyalt az Országgyűlés

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek