Sport
2021-03-14

Bosszantó végeredmény, maradt a nyolcadik hely

Újabb őszről elhalasztott találkozót pótoltak kézilabdázóink a másodosztályú bajnokságban. Az ellenfél az egy ponttal mögöttünk álló Mizse KC volt.

A deac.hu részletesen beszámolt az eseményről:

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, meg is szerezték a vezetést, amelyre gyorsan válaszoltunk, sőt akár fordíthattunk is volna, ám Hornyák Bence lövése a lécen csattant. Góllal válaszoltak a lajosmizseiek, sőt egy eladott labdából tovább növelték előnyüket. Mindkét csapat játékában benne volt a pontatlanság, nem bővelkedett gólokban az első negyedóra. A Mizse szerencsére meglépni nem tudott, Kőrizs István fontos pillanatokban védett ziccereket. Később többször is egálra hoztuk a meccset, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Aztán megtört a jég, először a 19 éves Füzesi Ferenc átlövésből egyenlített, majd Mórucz Ádám góljával először volt nálunk az előny a mérkőzés folyamán. Ezzel átszakadt a gát, és rövid idő alatt négygólos volt a fór, amit szünetig kettőre csökkentett ellenfelünk.

A folytatásban egy ideig parádéztunk, különösen Illés Tamást nem tudták tartani a mizseiek, illetve kapusaink is borsot törtek az ellenfél orra alá. A 42. percben könyvelhettük az el az addig legnagyobb különbségű vezetést: 20-15 volt az állás a DEAC javára. Hiába azonban a jelentős előny, mint a legtöbb mérkőzésünkön, ezúttal sem bírtuk a végét, ránk jött az ellenfél, és a végére ki is egyenlített. Volt még tíz másodperc támadóidőnk, Pál Gergő kapura is lőtt, de Lengyel Zoltán hárított, így döntetlennel zárult a találkozó.

A lefújás után az öt gólt szerző Hornyák Bence értékelt.

Már több mérkőzésen előfordult, hogy elpazaroltuk az előnyünket, nem tudom, miért van ez – kezdte Hornyák Bence. – Megbeszéltük, hogy minél több faultot kell elkövetni, ez lehet a győzelem kulcsa. Próbáltunk mindent megtenni, a kapus-sánc kapcsolatot minél jobban kialakítani, ennyire volt most elég, sajnálom, hogy így alakult.

Bár bosszantó volt a vége, de legalább a Mizse nem tudott előzni, és a DEAC maradt a 8. helyen a tabellán.

NB I/B, 7. forduló
DEAC–Mizse KC 26-26 (13-11)

DESOK. Vezette: Garai, Varasdi.
DEAC: Kőrizs 1, Mándi – Tóth M. 3, Pál G. 1, Hornyák Z., Pethő 6, Hornyák B. 5, Illés 6; Zalai, Mórucz 2, Füzesi 1, Leiter 1, Szolnoki, Kathi, Mucza, Péter D.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 0, ill. 2/2.

A járvány szinte teljesen lenullázta a szálláshelyek előző évi bevételét

Több mint 320 ezer ember munkáját, vállalkozását védik meg a márciusi adókönnyítések

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek