Sport
2021-03-08

Megnyerték a vidékbajnokságot a DEAC-os tornászlányok

A Debreceni Egyetem 2021 januárjában indította újra a tornaszakosztály női szakágát felnőtt korosztályban, Antal Mária irányításával, aki korábban maga is DEAC-os színekben versenyzett ebben a sportágban.

A lányok diákolimpia szinten többszörös magyar bajnokok, valamint utánpótlás-versenyeken a Galaxis Torna Sportegyesületben számos értékes helyezéseket értek el. Ma még gimnazisták, de terveikben szerepel, hogy a Debreceni Egyetemen folytatják tanulmányaikat.

Nagy öröm számunkra, hogy hazatért és bekapcsolódott a munkába nagy tehetségünk, Purguly Zsuzsi, aki a válogatottnál komoly sérülést szenvedett, és két év kihagyás után kezdte újra a tornát – mondta Antal Mária. – Zsuzsi régen társaival együtt Debrecenben kezdett, innen Békéscsabára került, majd Budapesten az MTK-ban folytatta. Most visszatért volt társaihoz és nagyban hozzátett a DEAC hétvégi szép sikeréhez.”

Szombaton rendezték ugyanis a felnőtt II. osztályú Budapest-Vidék magyar bajnokság tavaszi fordulóját. Utóbbit a DEAC-os lányok nagyon szép tornával megnyerték. Egyéniben Lajtai Tímea volt a legjobb, mellette szerenkénti döntőben Dandé Csenge, Purguly Zsuzsanna és Bába Petra is felállhatott a dobogóra.

A lányok közül mindenki szépen szerepelt új egyesületében, a bemutatkozás tehát nagyon jól sikerült.

A csapat tagjai: Lakatos Léna, Dandé Csenge, Rácz Eszter, Purguly Zsuzsanna, Bába Petra, Vida Györgyi, Lajtai Tímea, Urr Boglárka.

 

 

deac.hu

Ehhez már pofa kell

Megvannak az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szakmai és közönségdíjasai

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek