Sport
2021-03-07

A DEAC női futsalosai az első helyen zárták az alapszakaszt

A Debreceni Egyetem csapata fordulatos meccsen szerzett nagyon értékes pontot a TFSE otthonában.

A DEAC női futsalosai a TFSE elleni csúcsrangadóval fejezték be az alapszakaszt. A fővárosban nem csak a pontokért, hanem az első helyért is ment a csata a játékosok között. A képlet egyszerű volt: ha nem kapnak ki, a legelőkelőbb pozícióban zárhatják a bajnokság első szakaszát. Üveges Katalin eltiltása miatt ezúttal csak a kispad mellől tudott tanácsokat adni a lányoknak. A részletekről a deac.hu számolt be:

Krascsenics Csilla távoli lövései adták meg az összecsapás alaphangját, de Móczik állta a sarat. Egy gyors ellencsapás végén Benkő nem fogott ki Tormán, ám a szöglet után Pádár lapos lövése a kapunkban kötött ki. Az első félidőben nem ismételtük meg azt a támadójátékot, ami az Astra ellen jellemzett minket a múlt héten, így ekkor még nem “radíroztuk ki” a hátrányunkat.

A térfélcsere után nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a csapatok. Az elején a vetélytársunk fordított nagy erőt arra, hogy növelje a fórját, de Kiss próbálkozásánál például köszönetet mondhattunk Fortunának, hiszen a játékszer a kapufán csattant. Aztán a 30. minutumban már 2-1-re vezettünk: előbb André Antónia két védő között “hámozta ki” a labdát, majd Horváth Viktóriához passzolt, aki hét méterről köszönt be. Nem sokkal később Czégény veszélyes helyről harcolt ki szabadrúgást, a lehetőséget pedig elemi erővel bombázta be. Rutinos futsalosunk ebben az idényben először talált be a bajnokságban. Nem adták fel a hazaiak, Folk egyéni akcióból egalizált a 31. percben.

Az újabb csavarra sem kellett sokat várni: Benkő próbált tisztázni, de peches mozdulatát követően Krascsenics vágta be a lécről lepattanó labdát. Pádárt hagytuk nagyon üresen a hatoson belül, a rövidzárlatunkat a gólvágó pedig könyörtelenül kihasználta. A hátralévő időben Torma bravúrokat mutatott be, míg André pontrúgása Pádárról nem a kapuba, hanem a kapufára pattant.

A 3-3-as döntetlennek a DEAC örülhetett jobban, hiszen ezzel megkaparintotta az első helyet az alapszakaszban. Az elődöntőben a negyedik helyezett következik, de hogy pontosan melyik gárda lesz az ellenfelünk, majd vasárnap, a Tolna-Szekszárd meccs után dől el.

“Nagyon vártuk már ezt a mérkőzést, hiszen a TF-et tartjuk a legerősebb riválisunknak most a bajnokságban. Habár a játék képével és a bíráskodással sem voltunk ezúttal elégedettek, mégis boldogan és alapszakasz bajnokként térhettünk haza. Számos hiba jellemezte ezt a találkozót mindkét oldalon, látszott a lányokon, hogy nagyon izgulnak és nehezebbek a lábak. A Tolna-Szekszárd összecsapáson eldől, hogy ki lesz a negyedik helyezett, és ezáltal az ellenfelünk a fináléba jutásért, melyről két nyert meccsig tartó párharc fog dönteni. Végtelenül boldog vagyok, hogy “újoncként” ilyen sikerekben van részünk. Az egész éves teljesítményünket és hozzáállásunkat látva úgy érzem, nem érdemtelen ez a helyezés. Álmodozunk tovább!” – értékelt Üveges Katalin.

NB I 15. forduló
TFSE-Szertarsport.hu-DEAC 3-3 (1-0)
gólszerző: Pádár (4., 35.), Folk (31.), ill. Horváth V. (25.), Czégény (30.), Krascsenics (33.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Krascsenics, Fülöp, Horváth V. Cserék: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Czégény. Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien.

deac.hu/Bíró Ádám

Inflációs, külkereskedelmi, államháztartási adatok érkeznek a jövő héten

Kozák Luca futamgyőzelmet aratott Lengyelországban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek