Sport
2021-03-06

Nagy összecsapásra készülnek a DEAC jégkorongosai

A versenykiírásnak megfelelően, két forduló lejátszása után egy kivétellel új helyszíneken folytatódnak az Erste Liga negyeddöntői. A DEAC esetében ez azt jelenti, hogy a hét végén áttelepülnek a Megyeri úti jégpályára.

Ez a helyszín eddig nem hozott szerencsét, az idei szezonban még nem tudtak itt pontot szerezni. Annyi viszont bizonyos, hogy minden sorozatnak vége szakad egyszer és azt reméljük, hogy ennek jegyében szombaton véget ér a Megyeri úti nyeretlenség.

Ehhez nem lesz elég szimplán jól hokizni, a játék minden elemében kiemelkedő teljesítményre lesz szükség és Fortuna segítsége sem jönne rosszkor. A hét elején-közepén kétszer 60 percig követhettük a lila-fehérek működését és megállapíthattuk, hogy játékerő tekintetében az Erste Liga egyik legerősebb csapatáról van szó. Nem először említjük meg, hogy az újpesti játékoskeretben két nagyszerű kapust találhatunk (Rajna alaposan meg is nehezítette a csatáraink dolgát), rendkívül agresszív és kemény védőjátékosokat és kiváló támadókat. A legveszélyesebbek az ellenünk is egyaránt két találatig jutó Bodó Chris és a sokszoros válogatott Benk András. Rájuk egyértelműen kiemelt figyelmet kell fordítani az újpesti mérkőzéseken. Ez nyilván roppant nehezen oldható meg, hiszen négy sor támadó áll a lilák szakvezetésének rendelkezésére és egyik erősebb, mint a másik. Külön meg kell említeni a külföldi játékosokat is; az UTE általában jól választja meg a légiósait, az idei eresztés is állja az összehasonlítást a korábbiakkal szemben.

Mi lehet akkor a jó megoldás a lila-fehér együttes ellenében?! Talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, hogy a kulcs a letámadásokkal kombinált, agresszív védekezésből induló, kreatív támadó játék. Manapság, a helyszíni videoelemzések korszakában persze nem egyszerű meglepni az ellenfelet, ha mégis, az csak a váratlanság fegyverével történhet.  A kreativitás nagy erő,  ha a mi játékosaink kétszer még véletlenül sem húzzák meg ugyanazt (márpedig ez nem szokásuk), akkor filmezhetik őket előre-hátra.

Az egyetemisták keretéből sokak játékában benne van a gól, nem könnyű kiszámítani, hogy az adott pillanatban melyikük fog megvillanni. Ez kétségtelenül előnyt jelent a mieink számára, de az aktuális feladat így is roppant nehéz lesz. Két kiváló csapat találkozik egymással szombaton este, ami biztosan megelőlegezhető, az a nagy csata és a színvonalas játék.

Mi természetesen debreceni győzelemben reménykedünk. Kérjük kedves Szurkolóinkat, hogy csatlakozzanak hozzánk a monitoraik és TV-képernyőik előtt! Az újabb nagy rangadót az Erste Liga TV élőben közvetíti.

2021. 03.06. 18.30 Újpesti Jégcsarnok
EL 192
UTE – DEAC

deac.hu/Müller Károly

A Kaposvárt csak legyőzzük

Kiskutya és gyomorrák

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek