Sport
2021-02-26

Planéta Szimonetta Debrecenben folytatja

Az 53-szoros válogatott átlövő júliustól lesz a DVSC SCHAEFFLER játékosa.

Planéta Szimonetta utoljára 2016. február 2-án lépett pályára magyar bajnokin, egész pontosan a Budaörs volt az ETO vendége az Audi Arénéban. Aztán Németország felé vette az irányt a győriekkel négy bajnoki aranyérmet szerző balkezes játékos, egy évet töltött a Thüringer HC csapatánál, majd 2017 óta a francia Chambray Touraine Handball profija. Szimonetta az elmúlt időszakban hosszan tartó sérüléssel bajlódott, de közel a visszatérés.

„Egy sportolónak a legrosszabb a lelátón ülni és nézni a meccseket, egy ilyen alkalommal döntöttem el, hogy muszáj újra felépíteni magamat – mondta Szimó kétéves debreceni szerződésének aláírása után. – Most már közel a visszatérés, március végén, április elején újra játszhatok, elhiheted, hogy már nagyon várom!”

A fél évtizede légióskodó Planéta Szimonetta, arról is beszélt, hogy mi motiválta a hazatérésben.

„Nagyon élvezem az itteni életet, de már egy ideje gondolkodom azon, hogy hazamennék – folytatta az átlövő. – Hiányzott a család, a barátok, s az elmúlt egy évben a járványhelyzet miatt még erősebb lett ez az érzés. Most 27 éves vagyok, amikor kijöttem, három-négy évben gondolkodtam, az volt a tervem, hogy bombaformában térek haza. Ettől még messze vagyok, de remélem ennek is eljön az ideje. Feldob, hogy a világ legerősebb női bajnokságában játszhatok, egy olyan csapatban, amelynek nagy tervei vannak. Játszottam már ellenfélként Debrecenben, tudom, hogy remek a szurkolótábor, csodálatos a hangulat a csarnokban. A keretből sok mindenkit ismerek, Hornyák Dodóval, Korsós Dorinával és Csapó Kyrával Győrben játszottam együtt, Kovács Annával és Tóvizi Petrával pedig a válogatottban találkoztam. Tudom, hogy fiatal csapat a DVSC, olyannyira, hogy Szabó Ninának egy Nagy László Nemzetközi Kézilabdatáborban az edzője is voltam. Nagyon örültem, amikor megkeresett a Loki, nem sokat gondolkodtam, már várom az új kihívást!”

 

 

https://dvsckezilabda.hu

Buszgyártó cégekkel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Ezer maszk a rászorulóknak

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek