Sport
2021-02-08

Szép győzelmek születtek a hétvégén

Fontos győzelmet aratott a Debreceni Egyetem jégkorong-, kosárlabda-, kézilabda- és női futsalcsapata. Labdarúgóink és röplabdázóink elveszítették bajnoki mérkőzésüket.

Galéria

Jégkorong – magabiztos siker
A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata vasárnap a sereghajtó Dunaújvárosi Acélbikák otthonában vendégszerepelt az Erste Liga alapszakaszában. A találkozót a DEAC – esélyeshez méltóan – 5-2-re nyerte meg, és jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán.

Nagyon fontos volt számunkra ez a győzelem, mert harcban vagyunk a negyedik helyért, ami pályaelőnyt jelentene a rájátszásban – hangsúlyozta David Musial vezetőedző. – A DAB-nak nem volt veszítenivalója, úgy is játszott, de jól működött a hátrányos védekezésünk, kivédekeztünk egy kettős hátrányt, majd két gólt is négy az öt ellen szereztünk, s utána meg is tudtuk őrizni az előnyünket. Az 5-2-es győzelem szép eredmény számunkra.”

Kosárlabda – kulcsfontosságú győzelem a forduló rangadóján
Kilencpontos, 93-84-es győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata NBI/A 22. fordulójában hazai pályán. A találkozó egészen a végjátékig kiélezett csatát hozott, de a hajrát a cívisvárosiak bírták jobban, így négy fordulóval az alapszakasz vége előtt már a negyedik helyen állnak.

Az első félidőben nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, így a nagyszünetben rendeznünk kellett a sorainkat. A fordulás után felkeményedett a védekezésünk, jóval kevesebb második esélyt engedélyeztünk a Szegednek, valamint támadásban is többet járt a labda. Örülök, hogy tudtunk váltani, amivel a magunk javára tudtuk billentettük a mérleg nyelvét” – értékelt Kovács Adrián vezetőedző.

Kézilabda – simának indult, szoros lett a vége
A második fordulóból elhalasztott Kábel SE elleni bajnoki mérkőzését pótolta vasárnap este a DEAC kézilabdacsapata. A hajdúságiak remekül kezdték a találkozót, hátgólos előnnyel is vezettek, ez azonban annyira megnyugtatta őket, hogy kissé kiengedtek, a balassagyarmatiak pedig egy gólra feljöttek a szünet végére. A folytatásban a vezetést is átvették, de a mieink rendezték a soraikat, és végül 32-29-re megnyerték a találkozót.

Kicsit elhittük, hogy ez a meccs már megvan – kezdte Bíró Imre. – Azok az erények, amelyeket az elején csillogtattunk – vagyis belőttük a helyzeteinket, hosszú labdákból gólokat szereztünk – a második szakaszban már nem stimmeltek, és a vendégek hoztak ránk jó néhány indítást, illetve kimaradtak a helyzeteink és ennek következtében szorossá vált a mérkőzés. A második félidőben átvették a vezetést, de csapatunknak volt lelki ereje, mínuszról fel tudott állni, és végül megnyerte a találkozót” – zárta a DEAC vezetőedzője.

Labdarúgás – egyre távolabb a céltól
A dorogi vereség miatt fűtötte a bizonyítási vágy a DEAC futballistáit, akik 2-1-re maradtak alul a 2021-es esztendő első bajnokiján. Ezúttal hazai pályán a Siófok várt együttesünkre, ám bármennyire küzdöttünk, a vendégek 5-1-re megnyerték a találkozót. Ekkora különbség nem volt a két csapat között, ám a játékvezető DEAC-ot sújtó ítéletei, illetve a sorsfordító pillanatokban elkövetett hibáink vereséghez vezettek.

A látszat csal, mert ugyan kaptunk öt gólt, de ezen a meccsen nem mi voltunk a leggyengébbek!” – mondta röviden Sándor Tamás vezetőedző.

Röplabda – csak a részsikernek örülhetünk
A DEAC férfi röplabdázói az eddig remekül szereplő MAFC együttesét fogadták szombaton a DESOK-ban. Az első két játszmát könnyedén hozták a vendégek, utána sikerült szépíteni, de a negyedik játékrészt ismét behúzta a MAFC és ezzel 3:1-re megnyerte a találkozót.

Futsal – visszavágtak a Budaörsnek
A DEAC női futsalosai a Budaörs otthonában vendégeskedtek vasárnap délután. Üveges Katalin tanítványainak akadt elszámolnivalója, hiszen a Pest megyeiek novemberben 4-0-s győzelmet arattak a DESOK-ban. Bár a hazaiak már az első percben vezetést szereztek, de – mint később kiderült – ez volt az egyetlen találatuk, míg a cívisvárosiak ötször is mattolták az ellenfél kapuját.

Nagyon nehéz előjelekkel indultunk neki a mai útnak, ugyanis Horváth Viki és én sem tudtunk ma a csapat rendelkezésére állni sérülés miatt. Ráadásul tudtuk, hogy a Budaörs az egyik legnagyobb riválisunkat, az Astrát két héttel ezelőtt simán, 6-3-ra fektette két vállra. Végtelenül büszke vagyok a lányokra! Annyira boldoggá tesz az a tudat, hogy azok, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak egyes tétmérkőzéseken, azok is könnyűszerrel vették az akadályokat. Erősségünk az egységesség, a csapatmunka, a megújulás, és az, hogy mostanra már számos játékhelyzetet alkalmazunk. Ezáltal hétről hétre specifikusan tudunk készülni az adott ellenfélre. Rengeteg munka és energia van ebben, mind a játékosok, mind a stáb részéről. Nagyon fontos győzelmet arattunk, hiszen a felsőházba jutás minden gárda célja. Szívből gratulálok a csapatomnak!” – fogalmazott Üveges Katalin vezetőedző.

 

https://deac.hu/

 

 

Házasság hete a debreceni Szent Anna-székesegyházban

Megduplázódott a NAV-hoz beérkező számlák száma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek