Sport
2021-02-05

Férfi kézilabda BL - A Barcelona három góllal nyert Veszprémben

A Telekom Veszprém házigazdaként 37-34-re kikapott a Barcelona csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójából csütörtökre halasztott mérkőzésen.

A hazai csapat csupán egyszer, 1-0-nál vezetett a találkozón.

    

Eredmény, csoportkör, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés, B csoport: Telekom Veszprém-Barcelona (spanyol) 34-37 (15-19)
--------------------------------------------------
    lövések/gólok: 56/34, illetve 57/37
    gólok hétméteresből: 2/0, illetve 8/7
    kiállítások: 4, illetve 4 perc

    

A hazaiak keretéből Székely Márton, Rasmus Lauge Schmidt, Kent Robin Tönnesen és Petar Nenadic, a vendégektől Casper Mortensen, Blaz Janc, Timothey N'Guessan és Dika Mem, valamint Xavier Pascual vezetőedző hiányzott, viszont mindkét oldalon pályára lépett több olyan játékos, aki múlt hétvégén még az egyiptomi világbajnokságon szerepelt.
    

Jobban védekeztek a vendég katalánok a meccs elején, erre alapozva tíz perc után már három góllal vezettek, ezért David Davis veszprémi vezetőedző időt kért. A játék képe csupán néhány támadás erejéig változott, azután a sokkal hatékonyabban védekező és villámgyorsan támadó Barcelona 13-8-ra elhúzott. A hazaiak spanyol edzője a huszadik percben kikérte a második idejét, és cserékkel is próbálkozott, ám az első félidőben minden poszton és minden játékelemben jobb volt az ellenfél, amely 19-15-re vezetett a szünetben.
    

A vendégek a második felvonás elején is gyors, pontos akciókkal használták ki a veszprémi védekezés hiányosságait (19-25). Ezt követően viszont a játékvezetők jóindulatát élvező házigazdák éppen a Barcelona stílusát alkalmazva csökkentették egy gólra a hátrányukat (27-28), amihez Vladimir Cupara bravúros védései is hozzájárultak. Dejan Manaszkov és Kentin Mahé vezérletével az 52. percben egyenlített a Veszprém (31-31), erre azonban védésekkel és hármas gólsorozattal reagált a Barcelona, ezzel eldöntötte a meccset.
    

A mezőny legeredményesebb játékosa a katalánok jobbszélsője, Aleix Gómez volt tíz góllal, Jure Dolenec hétszer talált be. Hazai részről Jorge Maqueda és Dejan Manaszkov is hat gólt szerzett. A veszprémi kapusok közül Vladimir Cupara kilenc, Rodrigo Corrales három, a túloldalon Gonzalo Pérez de Vargas 16 lövést védett.
    

A két csapat 22. alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából hat győzelem, egy döntetlen, és immár 15 vereség.
    

A hat győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a B csoport második helyén álló veszprémiek jövő kedden folytatják szereplésüket a BL csoportkörében, amikor éppen a Barcelona vendégei lesznek. Az A csoportban két sikerrel és négy vereséggel hatodik helyezett MOL-Pick Szeged szombat este a Paris Saint-Germaint fogadja.

 

MTI Fotó: Vasvári Tamás

Apa és fia halt meg ebben a szörnyű balesetben

Megdőlt az országos melegrekord

MTI

Szerző
Hasonló cikkek