Sport
2021-02-02

Szoboszlai Dominik a Bundesliga legdrágább téli szerzeménye

Hétfőn lezárult a téli átigazolási időszak. A Salzburgból Lipcsébe szerződő Szoboszlai Dominikot ott találjuk a toplista elején a 20 millió eurós árával mint a német Bundesliga legdrágább téli szerzeményét.

A legtöbb pénzt a West Ham United adta ki Szaid Benrahma megvásárlására, az algériai támadóért 23.1 millió euróval gazdagodott a másodosztályú Brentford. A londoniak költekezése meglepőnek tűnhet, ám a keretet Sébastien Haller 22.5 millió eurós értékesítése fedezte, a francia csatárt az Ajax szerződtette. A Manchester United által a 18 éves Amad Diallóért kifizetett 21 millió euró a topbajnokságokat tekintve második a sorban, az elefántcsontparti támadóval már októberben megállapodott az angol klub, de az őszt még az Atalantában töltötte.

A Bundesligában Szoboszlai Dominik (aki sérülése miatt még nem tudott bemutatkozni az RB Leipzigben) átigazolása jelentette a téli rekordot, a Salzburgot 20 millió euróért hagyta el a magyar válogatott középpályás, és ezzel a topligás csapatok által kifizetett összegeket nézve a harmadik, összességében, nemzetközi szinten pedig a negyedik legdrágábban értékesített játékosnak számít a téli átigazolási időszakban.

A nemzetközi téli átigazolási időszak legdrágább téli szerzeményei közé eddig egyszer került magyar játékos (amióta a különböző adatbázisok segítségével készíthetők ilyen összevetések), a 2011–2012-es idényben, télen az Anzsi Mahacskalától a Dinamo Moszkvához szerződő Dzsudzsák Balázsért fizették a legtöbbet – 19 millió eurót.

A vendéglátóhelyek újranyitása csak fokozatosan, átoltottság függvényében kezdődhet meg

Majdnem 10 millió embert már beoltottak Nagy-Britanniában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek