Sport
2021-01-31

A DEAC kosárlabdacsapata visszavágott Sopronnak

Továbbra is nagyszerű formában van a DEAC kosárlabdacsapata, a NB/A 21. fordulójában ezúttal Sopronban diadalmaskodtak. A döntetlennel záruló első félidő után a hajdúságiak kézben tartották a találkozót, s 12 pontos győzelmet aratva visszavágtak az ősszel hazai pályán elszenvedett vereségért.

Kovács Adrián két helyen is változtatott az ZTE elleni bajnokihoz képest, a mérkőzést sérülés miatt kihagyni kényszerülő Guyton helyett Polyák, míg némi meglepetésre Moody helyett Moore kezdett. Utóbbi jó döntésnek bizonyult, hiszen rögtön a találkozó kezdetén Boriszov és Halász pontjaira az amerikai irányító két hárompontossal válaszolt.  Az negyed feléhez közeledve Tóth és Polyák szállította a kosarakat, vezetésükkel négypontos előnyre tett szert a DEAC (11-15). Nem hagyta annyiban a Sopron, Boriszov az első tíz percben egymaga nyolc pontot szerzett, melynek köszönhetően a játékrész végére fordított a házigazda (22-19).

A második felvonást kezdetén fegyelmezett védekezéssel kezdett a DEAC, három perc elteltével pedig Molnár Dániel hárompontosával a vezetést is sikerült visszavenni. (24-26). Érezhetően jól felkészültek egymásból a felek, így igazán egyik csapat sem tudta elkapni a ritmust, a döntetlenközeli eredmény pedig állandósult. A nagyszünethez közeledve felgyorsultak az események, a hajdúságiak a palánk alól szállították a kosarakat, míg a Sopron távoli dobásaival tartotta a lépést. A félidő utolsó másodperceiben ugyan még hárompontos fórban volt a DEAC, de egy buta személyi hibának, és egy figyelmetlenségnek köszönhetően sikerült egyenlítenie a Sopronnak, így 38-38-al mehettek az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után nagyon bekezdett a Kovács-csapat, lendületes kosárlabdát bemutatva két perc alatt egy 10-0-s rohanást produkáltak, Kostas Flevarakis magához is hívta övéit. A kétszámjegyű különbség és a gyors fejmosás felébresztette a hazaiakat, Jogela pontjaival meg is kezdték a pontgyártást, és ezzel a felzárkózást. A debreceniek érthetetlenül kapkodni kezdtek támadásban, az SKC pedig kihasználta a rövidzárlatot, s Boriszov kosaraival szempillantás alatt egyre zárkóztak (52-53). Kovács Adrián is jó ütemben kérte ki idejét, a taktikai szünet után Polyák jelentkezett egy hármassal. A negyed végére újra lendületbe jöttek a cívisvárosiak, Molnár Márton vette hátára a csapatot, hatékony centermunkájának köszönhetően hatpontos fórral várhatták az utolsó negyedet (57-63).

Az záró etap kezdetén is a festékből dominált a Debreceni Egyetem csapata, ezúttal azonban Tóth volt magabiztos a befejezéseknél (59-68). Elmore hármasával és védekezésváltással válaszolt a Sopron, mely átmenetileg meg is zavarta Polyákékat, ötre zárkózott az SKC. Szép lassan kezdte megtalálni a zóna ellenszerét a DEAC, a negyed derekán Moody szemfüles labdaszerzése után pedig visszaállt a kétszámjegyű különbség (65-76). A folytatásban is türelmesen játszottak a debreceniek, okosan az idővel is játszva tartották előnyüket. Két és fél perccel a vége előtt Drenovac dobott egy nagyon fontos távolit, mellyel gyakorlatilag le is zárta a mérkőzést (67-81). A hátralévő időben a Sopron már csak minimálisan tudott zárkózni, a hajdúságiak ezzel sorozatban ötödik győzelmüket is megszerezték, így bizakodva várhatják a jövő heti Szeged elleni hazai rangadót.

Sopron KC – DEAC 71-83 (22-19, 16-19, 19-25, 14-20)

SKC: Halász 3/3, THOMPSON 13/6, Fazekas 5/3, BORISZOV 13/3, Padgett 13 csere: ELMORE 13/6, Jogela 12/3, Takács 2, Werner -, Bagó-.

edző: Kostas Flevarakis

DEAC: MOORE 13/9, Somogyi 1, Polyák 10/6, Hines 2, TÓTH 16 csere: MOLNÁR M. 11, DRENOVAC 20/3, Moody 7/3, Molnár D. 3/3, Balázsi -.

edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Büszke vagyok a csapatomra, úgy gondolom, hogy véghez tudtuk vinni azt, amit elterveztünk. Az volt a célunk, hogy a meghatározó játékosaikat a lehető legjobban limitáljuk. Tudtuk, hogy így is meg fogják dobni a pontjaikat, viszont az tőlünk függött, hogy a dobásaik milyen minőségűek lesznek. Jó munkát végeztünk, csapatként működtünk együtt, jár a gratuláció a srácoknak. Egy kis pihenő után azon leszünk, hogy a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjük az alapszakasz hátralévő részében.

deac.hu

Ma éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák

A Dal 2021 - Szőke Nikoletta nyerte az első válogatót

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek