Sport
2021-01-25

Megerősödő Újpestet fogadunk a “pótórán”

Rácz Zsolt bízik benne, hogy a Debreceni Egyetem csapata ezúttal már az elejétől felveszi az üzemi hőfokot.

Férfi futsalosaink kedd este az Újpestet látják vendégül a DESOK-ban. A két csapat eredetileg január 8-án találkozott volna egymással, ám a lila-fehérek koronavírusos megbetegedésekre hivatkozva halasztást kértek. Az előző hetek során komoly változások történtek a nyolcadik helyen álló fővárosi csapat keretében: érkezési oldalon Szeghy Szabolcs, Horváth Benedek és Anton Klushyn neve szerepel. A vezetők szombaton jelentették be, hogy Póta Balázs vezetőedzőtől elköszöntek, így a cívisvárosban már Frank Tamás ülhet le a kispadra. A DEAC-nál Siska Gergő eltiltása miatt fájhat egy kissé Elek Gergő vezetőedző feje, a rutinos center a Berettyóújfaluval vívott ütközeten gyűjtötte be az ötödik sárgáját.

“Hozzánk is eljutottak az újpesti változásokról szóló hírek, ám nem igazán foglalkoztunk ezzel, inkább a saját dolgainkra igyekszünk fókuszálni” – kezdte a beszélgetést Rácz Zsolt. “Persze az nagy kérdés, hogy az edzőváltás miatt mennyire módosul a taktikájuk. Az új igazolásokkal egyértelműen erősödött a riválisunk, ennek ellenére győzni szeretnénk, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Jó játékosokkal rendelkezik az Újpest, elég csak Fekete Márkra, Fekete Olivérre vagy a brazil Sobralra gondolni. Bízom benne, hogy most nem kezdünk álmoskásan, hiszen az utóbbi meccseinken rendre az ellenfeleink szerezték az első gólt” – mutatott rá 21 esztendős futsalosunk.

Együttesünk októberben már két vállra fektette a IV. kerületieket. Az 5-3-as diadal során Rácz Zsoltnak is kijött a lépés, mivel duplázni tudott.

“Elég idegesen vágtunk neki a találkozónak, de szerencsére a szünetben tudtuk rendezni a sorokat, ennek köszönhetően a második félidőre felpörögtünk. Szerencsére jó napot fogtam ki ősszel, nyilván örülnék, ha kedden ismét betalálnék, ám a legfontosabb a három pont begyűjtése” – hangsúlyozta Rácz, aki ebben az idényben már nyolcszor köszönt be az NB I-ben.

Pénteken nem tudtuk meglepni a megyei rangadón a Mezei Villt. Az első játékrészben még eltüntettük a kétgólos hátrányt, de a térfélcserét követően csak a BL-ben is menetelő újfaluiak köszöntek be, így 4-2-re diadalmaskodtak.

“Harminc-harmincöt percig komolyabb kritika nem érhette a teljesítményünket, de a hajrában figyelmetlenekké váltunk, ezt pedig kíméletlenül megbüntette a Berettyóújfalu. Szombaton regeneráló gyakorlatokat végeztünk, vasárnaptól pedig gőzerővel készülünk az Újpestre” – zárta mondandóját Rácz Zsolt.

 

 

deac.hu

Folytassa online

Online nyílt- és duális nap a TTK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek