Sport
2021-01-10

Hatodik helyen a magyarok, görög arany a Vízilabda világliga selejtezőjén

A férfi vízilabda Világliga európai selejtezőjének zárónapján az 5. helyért szállhatott vízbe a magyar válogatott Szerbia ellen. Olaszország Spanyolországgal játszott a bronzért, Montenegró pedig Görögországgal döntőzött az aranyéremért.

Kiütéses horvát győzelemmel indult a férfi vízilabda Világliga európai selejtezőjének zárónapja a Debreceni Sportuszodában. A 7. helyért folytatott csatában semmiféle meglepetés nem volt, hiszen a horvátok a szünetben már 8-1-re vezettek a franciák ellen. A folytatásban sem kímélte ellenfelét a horvát csapat 17-5-re győzték le a franciákat.

A következő meccs az 5.helyért Magyarország Szerbia között zajlott, ahol sajnos nem sikerült győzelmet aratnia a magyar válogatottnak, 7-9-et játszottak a szerbekkel. Szerbia így az 5., míg Magyarország a 6. helyen zárta a versenyt.

A dobogóért folytatott küzdelmekben Olaszország- Spanyolország bronzért folytatott elképesztően kemény csatájából végül az olaszok győzedelmeskedhettek 9-8-as szoros végeredményben. 

A Görögország-Montenegró döntőben óvatos játékot láthattunk mindkét térfélén. A nagyszünet után 4 gólos hátrányból indultak a montenegróiak, akiknek talán kedvüket is szegte a lemaradás, hisz szinte  semelyik megmozdulásukból nem született gól, ellenben a görögöknek minden sikerült. Így a második félidő végére 7-12-es végeredménnyel megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára Görögország. 

forrás:debrecenisportcentrum.hu

fotó:Debreceni Sportuszoda Facebook

 

Tévhitek az OKJ megszűnésével kapcsolatban

Nagyszerű győzelem, és Magyar Kupa elődöntő a DEAC női futsalosaitól

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek