Sport
2021-01-04

A Kaposvár elleni hazaival indul az év

Kedden 18 órától a Kaposvári KK gárdáját fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 10. fordulójából pótolt bajnokin.

Felemás teljesítménnyel zárta a minden szempontból emlékezetes 2020-as esztendőt Kovács Adrián együttese, hiszen a Szolnok és a Zalaegerszeg legyőzése után Kecskeméten már nem sikerült begyűjteni a két pontot. Az első tíz percet még megnyerték a hajdúságiak, ám ezt követően a KTE átvette a mérkőzés irányítását, s végül ötpontos sikert aratott.  -A Kecskemét ellen az első negyedben játszottunk csak jól, a védekezésünkkel alapvetően a folytatásban sem volt gond, de a támadásunk sajnos akadozott, nem dobtuk el az üres helyzeteket, és a gyorsindításainkkal is akadtak problémák. Szerettük volna három sikerrel zárni a szezont, de sajnos ezek miatt a hibák miatt ez nem sikerült. -vélekedett az évzárásról a lila-fehéreknél is több évet kosárlabdázó Molnár Márton.

A Debreceni Egyetem alakulata ugyan jól kezdte a szezont, de a vírus és a sérülések miatt rengeteg nehézségük támadt, így az első fordulók után teljesen ritmust vesztettek. A cívisvárosiak jelenleg 7-7-es mérleggel a még éppen rájátszást jelentő 8. helyen állnak, melynek kapcsán a csapatnak és a szurkolóknak is maradt némi hiányérzete. -Remélem az idei évünk sikeresebb lesz, mint a tavalyi, hiszen szeretnénk majd az első négyben végezni, amitől most még sajnos nagyon távol vagyunk. Voltak betegségeink, sérültjeink, több tényező is hátráltatott bennünket, de ezekkel most már nem szabad foglalkoznunk, és a lehető legtöbb meccset meg kell nyernünk az alapszakasz hátralévő részében, hogy el tudjuk érni a céljainkat. -mondta bizakodva a center.

A Kaposvár bőven a várakozások alatt teljesít eddig, a legutóbbi hét mérkőzésükből hatot elvesztettek, coktóber óta csak a sereghajtó, eddig még nyeretlen Jászberényt tudták legyőzni. A gyenge teljesítmény miatt edzőt váltottak a delfinek, Fekete Ádám helyét Nikola Lazics vette át. -Nemrég egy edzőváltáson estek át, így a bizonyítási vágy is dolgozni fog az ellenfelünkben. A rendelkezésünkre álló időben feltérképeztük őket, kielemeztük a játékukat, és a saját dolgainkat igyekeztünk tovább javítani, de természetesen a regenerációra is nagy hangsúlyt fektettünk. Nekünk duplán fontos lesz ez a találkozó, nem csak a bajnokság, de a kupa miatt is, hiszen ez a bajnoki még az alapszakasz első feléhez tartozik. -zárta szavait Molnár.

 

kosarlabda.deac.hu

Elhunyt a Halálvágta című James Bond-film csillaga

Gyakori kérdések-válaszok a vakcináról

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek