Sport
2020-12-19

Bravúrosan szerepeltek a debreceni fiatalok a vívó OB-n

Szombaton a 32-es tábla küzdelmeivel folytatódott a vívók országos bajnoksága. Az Interfencing Debrecen SC kizárólag utánpótláskorú versenyzőkkel képviseltette magát a budapesti BOK Sportcsarnokban. A jelenleg olimpiai kijutó Battai Sugár Katinka betegség miatt kihagyta az OB-t, de így sem maradtunk cívisvárosi sikerek nélkül, sőt!

A női párbajtőrözők versenyén Kálmán Gyöngyvér bejutott a döntőbe, és végül a 8. helyen végzett a 132 fős mezőnyben. Nyisztor-Csáki Sándor tanítványa remek vívással és nagy győzelmek után került a legjobb 8 közé. A 16 közé jutásért a tavalyi magyar bajnokot, a felnőtt válogatott Muhari Esztert múlta felül Gyöngyvér, majd a vasasos Lipthay Hannának sem kegyelmezett. A dobogóért vívott asszóban végül a tatai Büki Lili állta az Interfencing versenyzőjének útját. A kisebbik Kálmán, a még csak 15 esztendős Zille az előkelő 10. helyet szerezte meg.

A férfi kardozóknál Sápi Vince folytatta a pénteki jó szereplését, és hatalmas meglepetést okozott Szilágyi Áronék mezőnyében. A 16 közé jutásért a korábbi kadet világbajnok Puy Sebestyént győzte le 15-12-re a debreceni tehetség. Vince végig vezetve, érett vívást mutatva tette le névjegyét a „nagyok” között. A folytatásban nem sikerült az újabb bravúr, így a 15. helyen végzett Dávid László tanítványa. Női kardozóink közül Simon Petronella szerepelt a legjobban, ő is bejutott a nyolcaddöntőbe, s végzett ugyancsak a 15. helyen.

Az egyesület edzője, Dávid László így értékelte az egyéni versenyeket:

Az éremesélyes Battai Sugi kényszerű távollétében is kitettek magukért vívóink. Értékes skalpokat gyűjtve 4-en is a legjobb 16 közé kerültek, Kálmán Gyöngyvér női parbajtőrben a legjobb nyolc vívó közé is bejutott! Jelen körülmények között nem is kívánhatnánk magunknak szebb karácsonyi ajándékot, mint vívóink sikeres szereplése. A jól végzett munka idővel mindig elnyeri jutalmát. Nagy jövő áll ezelőtt a generáció előtt!

A klub a járványhelyzet miatt nem veheti igénybe az Irinyi János Technikum tornatermét, így versenyzői folyosókon és garázsokban készültek fel a viadalra, szemben a többi klub vívóival, akiknek szinte kivétel nélkül vívóterem áll rendelkezésükre.

A férfi párbajtőrözők mezőnyében a szintén debreceni Serra Solt léphetett pástra a szombati versenynapon. A Békessy Béla Vívó Klub 31 éves versenyzője nyolcaddöntőben búcsúzott.

Papp László polgármester videója a KKV-szektor adócsökkentéséről

Idén Scherer Péter kapta a Karinthy-gyűrűt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek