Sport
2020-11-06

MOZGÁSBAN A DEAC

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata hazai pályán küzd a pontokért hétvégén. A labdarúgók Kaposvárra, női futsalosaink Tolnára utaznak. Elkezdi a bajnokságot a DEAC floorballcsapata.

Labdarúgás – folytatni a pontgyűjtést

Az előző szezonban még az élvonalban szereplő Kaposvár otthonába látogat vasárnap a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában. A DEAC szerdán 1-0-ra legyőzte a Szentlőrincet a Dóczy utcai Sportcampuson, megszakítva ezzel egy hosszú nyeretlenségi sorozatot, ami remélhetőleg önbizalmat ad a folytatásra.

„Nyilván nekünk minden összecsapás nehéznek ígérkezik. Dolgoznunk kell azért, hogy igazán érett és eredményes csapattá váljon a DEAC. Kaposváron is hajtani kell a sikerért, aztán meglátjuk, hogy végül mit tudunk kihozni a meccsből” – fogalmazott Sándor Tamás vezetőedző.

Amerikai futball – keleti rangadó a rájátszásért

Közel egy hónap után játszik ismét bajnoki mérkőzést a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata, amely vasárnap 13 órakor a Miskolci Steelers együttesét fogadja a Dóczy utcai Sportcampus műfüves pályán. A mérkőzésnek nagy a tétje, ugyanis a győztes a playoffba kerül és a Győr Sharksszal fog megküzdeni idegenben a döntőbe jutásért.

„Kiélezett mérkőzésre számítok, mert már a felkészülés is igen nehéz volt ellenük – emelte ki Kovács Zoltán, a DEAC Gladiators defense koordinátora. – Vasyl Yordan lekapcsolása az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen mégiscsak egy HFL-szintű irányítóról van szó, akinek nem szabad túl sok időt hagyni, mert akkor sok fejfájás okozhat nekünk. A Dunaújváros ellen már jól működött a védelmünk és ez annak is köszönhető, hogy újra elővettünk egy régebbi playbookot, amin csak néhány igazítást kellett végrehajtanunk.”

Futsal – újabb idegenbeli mérkőzés

Női futsalcsapatunk vasárnap 17 órakor a Tolna-Mözs otthonában lép pályára az NB I 6. fordulójában. A hazaiak eddig egy győzelmet arattak a bajnokságban, szemben a DEAC négy sikerével. Üveges Katalinék folytatnák a remek szereplést, és három ponttal távoznának Tolnáról.

Floorball – végre elkezdhetik

Számtalan elhalasztott mérkőzés után úgy tűnik, hétvégén végre el tudja kezdeni a bajnokságot a Debreceni Egyetem floorballcsapata. Amennyiben a vírus nem szól ismét közbe, akkor a DEAC szombaton 15.45-kor a Phoenix FSE Wizards ellen lép parkettre Budapesten, a MOM Sportcsarnokban. Csapatunkban többen betegséggel vagy sérüléssel bajlódnak, emiatt tartalékos kerettel utazunk a fővárosba.

Nyitrai Daniella/deac.hu

Bereményi Géza a Nemzet Művésze

Csapadékvíz-elvezető gerincvezeték épült a Tarján utcán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek