Sport
2020-06-22

Idegenlégiósok távoztak a DEAC jégkorongcsapatától

A távozók mellett Clint Filbrandttal szerződést hosszabbított az Erste Ligás együttes.

Több játékos is távozott a DEAC jégkorongcsapatától, Clint Flibrandttal ugyanakkor hosszabbított a klub. Főként külföldi játékosok távoztak, így a tengerentúli kontingensből nem tér vissza Kyle Essery, David Rutherford és Charley Graaskamp sem. Korábban már eldőlt az is, hogy Sági Martin Anrdei Markov, Kiss Phil, Mestyán István és Salló Barna is más klubban folytatja pályafutását, így a következő szezonban jelentősen átalakul a debreceni együttes.

Az orosz különítmény is kiürülni látszik, Vlagyiszlav Kulesov ugyanis már hokibelföldiként érkezik vissza a vakációról. Az Magyar Jégkorong SZövetség Versenyirodája ugyanis elfogadta a DEAC előterjesztését és a csatár státuszát öt DHK-s és DEAC-os esztendő után „hokimagyarra” módosította. 

Clint Filbrandtra visszakanyarodva, a védő az ERSTE Liga tavalyi szezonjában 48 mérkőzésen lépett a jégre, és a határozott, kemény védőmunkán kívül 6 gólt termelt (köztük egy mesterhármast is), 17 gólpasszt adott, összesen tehát 23 pontot jegyzett, mindössze 34 büntetésperc árán.

 

Gladiátorokat keresnek Debrecenben

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek