Sport
2020-06-15

Fiatal védő érkezett a DEAC jégkorongcsapatához

A magyar-szerb kettős állampolgársággal rendelkező Vedran Bogesic a DEAC jégkorongcsapatánál folytatja pályafutását. A 19 éves védő a MAC Budapest U20-as együttesétől érkezik Debrecenbe, és most lesz az első szezonja a felnőttek között.

Vedran 2001. április 26-án, a szerbiai Szabadkán született. 2010-től öt évig Szegeden hokizott, majd Budapestre igazolt a MAC csapatához. A 2015-16-os szezonban mutatkozott be az újbudaiak ifi csapatában, 6 mérkőzésen szerepelt a magyar bajnokságban és az EBJL-ben is, sőt három nemzetközi találkozón is a pályára lépett. A következő idényben itthon és az osztrák bajnokságban főként az U18-ban vitézkedett, 4 mérkőzés erejéig lehetőséget kapott a junior korosztályban, ezen felül 13 magyar érdekeltségű nemzetközi meccset játszott. Hátvédként különösen jó pontszerzőnek bizonyult, a magyar bajnokságban pozitív pont/meccs mutatóval zárt, az EBJL-ben 28 meccsen 21 pontot szerzett.

A játékost ez év áprilisában keresték meg a DEAC csapatától, amire igent mondott, mivel a fő célja, hogy a felnőttek között szerepelhessen és úgy gondolja, Debrecenben jó lehetőséget kap erre nézve. Jelentkezett a Debreceni Egyetem sportrekreációs szervezői szakára is. Pályafutása során ellenfélként többször megfordult itt és számos pozitív dolgot hallott a debreceni hokiéletről. Vedran Bogesic elmondta, szeretné a lehető legjobbat kihozni magából, be akarja bizonyítani, hogy helye van a felnőttek között.

Tanulmánykötet a zenepedagógiáról a Debreceni Egyetemtől

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek