MegMinden
2024-05-15

Átalakul a WhatsApp

(nuus.hu)

Jönnek az új színek, funkciók és dizájnelemek,

A Meta komolyan veszi a felhasználói visszajelzéseket, és ezúttal a WhatsApp fejlesztésére is nagyobb hangsúlyt fektet. Az elmúlt hetekben több újítás is napvilágra került, most pedig már arról is beszámolhatunk, hogy a szolgáltatás és az alkalmazás dizájnja is jelentősen átalakul.

Új színvilág
A világosabb, élénkebb zöld és fehér kombinációt a sötét mód bekapcsolásakor fekete alap váltja fel. A fejlesztők 35 különböző színmintát vizsgáltak meg, mire eljutottak a végleges dizájnig.

Funkcionálisabb elrendezés
A fontosabb lapfülek (kamera, kereső, menü) áthelyezése a képernyő aljára ergonomikusabbá teszi a felületet, ráadásul így kevesebb helyet foglalnak el.

Kereső sáv integrálása
A keresőmező állandóan elérhető sávként jelenik meg, és nem csak a keresésre, de a Meta AI chatbot elérésére is szolgál majd.

Új szűrők
A beszélgetések könnyebb kezelése érdekében új szűrőket vezetnek be, amelyekkel az olvasatlan üzeneteket és csoportokat is gyorsan elő lehet hívni.

Gyorsabb navigáció
A WhatsApp Közösségekhez külön fül kerül a képernyő aljára, így a felhasználók könnyebben elérhetik a csoportokat.

Frissített ikonok és formák
Az illusztrációk, ikonok és gombok szinte minden ponton átalakulnak, a lekerekített formák helyett több szögletes elem is megjelenik.

Az eredeti írást itt találja.

Lugosi Tibor- Dudás Attila

Z generáció

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek