MegMinden
2024-05-15

Artisjus nemzetközi dalszerző tábor

(dalszerzo.hu)

A Budapesti Sakkolimpiához és a Sziget Fesztiválnak is írnak dalt .

Kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus Songwriting Campre, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel. Az Artisjus évente szervezi meg nemzetközi dalszerző táborát Budapesten, célja a magyar zenei export fellendítése, valamint a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködés ösztönzése. A tábor résztvevői az őszi Budapesti Sakkolimpiának, a Sziget Fesztiválnak, valamint nyolc magyar előadónak is írnak dalt.

A magyar zenei export fellendítését, valamint a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködések ösztönzését évek óta küldetésének tekinti az Artisjus. 2020-tól már saját dalszerző tábora van a szerzői egyesületnek Artisjus Songwriting Camp néven, ahova eddig 18 országból jöttek dalszerzők.

Idén Ausztriából, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Horvátországból, Lengyelországból, Németországból, Szlovákiából és Ukrajnából érkeztek dalszerzők Budapestre. Május 15-től három napon át akár a nap 24 órájában nyolc produceri stúdióban merülhetnek el a kreatív munkában. A 27 résztvevő naponta változó felállású háromfős csapatokban dolgozik azon, hogy a nap végére egy-egy dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen.

A tábor első napján a Magyar Sakkszövetség képviseletében Kapás Róberttől kapnak feladatot a résztvevők, hogy a 2024-es Budapesti Sakkolimpiához írjanak dalt. A második napon nyolc magyar előadó érkezik a csapatokhoz: Király ViktorBéres Attila (Dr.BRS)Halastyák Fanni (Nemazalány)Pribelszki NorbertSzigeti Zsófi (Solére)Kútvölgyi SáraRausch Blanka (Blansch), valamint a Szelektor tehetségkutató különdíjasaként Lovasi Eszter (Jules War). A tábor utolsó napján az idei Sziget Fesztivál kommunikációjához használt zenéket alkotják meg közösen a magyar és külföldi szerzők Kádár Tamás fesztiváligazgató és Bóna Márk programszervező briefje alapján.

Az eredeti írást itt találja.

Bazi nagy ponty

Kibervédelem

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek