MegMinden
2023-05-23

Foci

(debsport.com)

Máté Péter: „kihoztuk magunkból a maximumot”

A DVSC második csapata az utolsó fordulóban 6-0-ra legyőzve a Jászberényt, a 4. helyen zárta a 2022-2023-as bajnoki évet. A kis Loki vezetőedzőjét kérdeztük az utolsó párharccal és a szezonnal kapcsolatban.

Vasárnap az utolsó bajnoki mérkőzésre készültetek, a sereghajtó Jászberény ellen léptetek pályára. Mit kértél a meccs előtt a fiúktól?

Azon a héten kollégáimmal próbáltuk a lehető legjobban felkészíteni a csapatot, kielemeztük ellenfelünk játékát, erősségeit, gyengeségeit. Az utolsó mérkőzésen az okozhat gondot egy papíron gyengébb csapat ellen, ha nem kellő motivációval lépünk pályára. Ahogy a szezon során, ezzel most sem volt gond, ráadásul még volt sanszunk a harmadik helyre, a fiúk kellően motiváltak voltak. Azt kértem tőlük, ahogy egész évben, most is összeszedetten, koncentráltan és jó hozzáállással futballozzanak, ezúttal is tegyenek meg mindent a győzelemért. A srácok minden dicséretet megérdemelnek, végig jól játszottak és megnyertük a szezon utolsó párharcát.

Bajnoki rajt előtt a bennmaradás volt a cél. Menetközben ez változott?

Ennek mentén dolgoztunk egész évben. Az utolsó fordulók előtt azt fogalmaztam meg, hogy a fiókcsapatok közül mi végezzünk a legelőkelőbb helyen a táblázaton. Mindkét célkitűzésnek meg tudtunk felelni, folyamatosan a vonal fölött voltunk, a második számú együttesek közötti „versenyt” is megnyertük és előkelő helyen, negyedikként zártuk a bajnoki évet. Az is célunk volt, hogy jó embereket és játékosokat neveljünk, az egyéni fejlődést szem előtt tartva csapatként tudjunk funkcionálni. Úgy vélem, minden szegmensben tudtunk előre lépni az idei szezonban, céljainkat teljesítettük.

Ahogy a szurkolók nevezték, nevezik ma is: „Oláhgabi”. Milyen érzés volt, már edzőként a régi sikerek helyszínén irányítani a csapatot?

Mikor megtudtam, hogy az Oláh Gábor utcai Stadionban fogunk játszani, nagyon boldog voltam. Játékosként nagyon szerettem ezt a pályát, itt lettem NB I-es játékos, értünk el sikereket, ünnepeltünk bajnoki címeket. Mikor kezdés előtt kimentem a játéktérre, rengeteg szép emlék futott át az agyamon, megmondom őszintén, még ennyi év után is nagyot dobbant a szívem. Máig élénken él bennem a Fradi ellenni mérkőzés elején szerzett gólom, vagy az a hatalmas szeretet, melyet a szurkolóktól kaptunk, az akkor még a legendás vezérszurkoló által irányított B-közép előtti ünneplések, a pokoli hangulat, melyet a lelátón teremtettek. Külön öröm számomra, hogy ezen a pályán tudtuk megkoronázni idei teljesítményünket.

Elégedett vagy?

Mindenből a lehető legtöbbet szeretném kihozni, ám nem eredményességben mérjük a játékosok fejlődését, de ha ebből a szempontból nézzük, akkor igen. Két mérkőzéssel kapcsolatban van hiányérzetem, de gyorsan hozzáteszem, egy ilyen fiatal csapanál előfordulnak hullámvölgyek. Nem szabad elfelejteni, zömmel 16-18 éves srácok léptek pályára hétről-hétre és megállták a helyüket a felnőttfutballban. Összességében nem úgy fogalmaznék, hogy elégedett vagyok, hanem azt mondanám, kihoztuk magunkból a maximumot.

A játékosok a vasárnapi meccs után megkezdték szabadságukat. Számodra mikor jön el a pihenés ideje, tervezel nagy horgászatot?

Még vannak feladataink, majd ha mindent elvégeztünk, akkor jöhet a pihenés. Tervben van a pecázás, de ebben az időszakban szeretnék minél több időt tölteni a családommal.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy ezúton is megköszönjem a fiúk egész éves munkáját, a példás hozzáállást, öröm volt velük dolgozni, nagyon büszke vagyok rájuk és jó pihenést kívánok nekik. Szeretném még megköszönni kollégáim áldozatos munkáját, az akadémia és a klub vezetésének, hogy mindenben támogattak minket. Hálával tartozok mindazoknak, akik hittek bennünk, ott voltak a mérkőzéseken és szurkoltak nekünk. 

KZT

Az eredeti írást itt találja.

Rózsa Sára

Tökéletesen egyforma véletlenek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek